Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.03.2021

Elina Patrakalle Nordic Star -palkinto Ruotsin BUFF-elokuvafestivaalilla

Elina Patrakka sai palkinnon roolistaan elokuvassa Sihja – kapinaa ilmassa.

 

Sihja – kapinaa ilmassa -elokuvan nimiroolin esittävä Elina Patrakka on saanut Nordic Star -palkinnon Malmössä kansainvälisellä lasten ja nuorten BUFF-elokuvafestivaalilla. Jakotilaisuus oli eilen 18.3. ja se tapahtui livestriimissä. Palkinnolla halutaan antaa huomioita nuorten näyttelijöiden suorituksile. Vuonna 1984 perustettu BUFF -elokuvafestivaali on yksi tärkeimmistä lasten- ja nuortenelokuvien esityspaikoista Pohjoismaissa ja Euroopan lastenelokuvayhdistyksen (ECFA) jäsen.

 

Kuvassa on Elina Patrakka keijuna vaaleinen hiuksineen pörrössä ja ruskeassa mekossa. Kuvassa edessä on ruskea-vihreäasuinen poika edestä ja kasvot eivät näy.

Elina Patrakka. Kuva: Tuffi films

 

Sihja – kapinaa ilmassa on Tuffi Filmsin ensimmäinen lastenelokuva, ja sen alkuperäiskäsikirjoituksen takana ovat Kirsikka Saari  ja Jenni Toivoniemi. Marja Pyykön ohjaama lastenelokuva kuvattiin Tampereella ja Pirkanmaalla. Lapsipääosissa seikkailevat Justus Hentula ja Elina Patrakka ja muissa rooleissa ovat Pirjo Lonka, Eero Ritala, Elmer Bäck ja Elena Leeve.   

Synopsis
Alfred (Justus Hentula) on yksinäinen kaupunkilaispoika, joka rakastaa perhosia. Kesäloman jälkeen kaupungissa Alfred löytää auton takakontista keijun, joka on takkutukkainen, suttuinen ja Alfredin mielestä ihana. Hän on Sihja Pönttöhiitinen (Elina Patrakka). Sihja on huonosti käyttäytyvä, mutta valloittava keiju, jonka kanssa Alfred uskaltautuu lentämään.

Alfredin vanhemmat Riia (Elena Leeve) ja Eerik (Elmer Bäck) ihmettelevät tytön tapoja, mutta iloitsevat, että pojalla on kerrankin ystävä. Isä-Eerik on töissä Lisbeth Lukinmaan (Pirjo Lonka) johtamalla lannoitetehtaalla, jolla on mennyt huonosti. Perheen naapuri Perttu Nikkinen (Eero Ritala) kehittää uutta Mirakulaus-lannoitetta, joka näivettää rikkaruohot. Siitä toivotaan tehtaan pelastusta. Sihja ja Alfred tempautuvat seikkailuun selvittäessään, miksi kaupungin kaduilta alkaa löytyä kuolleita lintuja. Kekseliäällä toiminnalla ja keijuvoimien siivittäminä lapset onnistuvat estämään ympäristökatastrofin.

Elokuvan tuottajina toimivat Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi Tuffi Films Oy:stä ja yhteistuottajina Annemiek van der Hell Windmill Filmistä,  Kristine Knudsen Den Siste Skillingestä, Janne Hjeltnes Storyline Studiosista ja Dennis Kleyn Planet X Studiosista. Elokuvan rahoittajina ovat Suomen elokuvasäätiö, Eurimages, Yle, The Norwegian Film Institute, Nordisk Film & TV Fond, SF Studios, Netherlands Film Fund, Netherlands Film Production Incentive, Business Tampere, Film Tampere, Tampereen kaupunki, The Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Mer Film, Dutch Features Global Entertainment, Kirkon mediasäätiö ja Avek. Elokuvan levittää Suomessa SF Studios.

Sihja – kapinaa ilmassa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 20.8.2021.