Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.03.2023

Eikä yksikään pelastunut

Nyt on Haminan teatteri ottanut ohjelmistoonsa Agatha Christien Kymmenen pient.... ei ku EIKÄ YKSIKÄÄN PELASTUNUT. Ohjaus on moitteeton ja sen takana on Henri Saarainen. Tämä esitys oli mykistävä! Se ikään kuin otti raivelista kiinni ja piti ootteessaan aivan loppuun asti.

 

Kuvassa on seitsemän henkilöä katseet sohvalla istuvaan mustassa mekossa ja valkoisessa essussa olevaan ja sohvalla istuvaan palvelijanaiseen.  Kalusteet ovat vanhanaikaisia.

Kuva: Tohtori Armst... Jan Mykkänen

 

Kymmenen toisilleen tuntematonta henkilöä on kutsuttu saarelle ja sitten heitä vaan alkaa kuolla pois, yksi kerrallaan. Tämä oli se, mitä muistin, kun olen joskus ammoisina aikoina lukenut kirjan. Aika kuitenkin ihanasti armahtaa, sillä en kuolemaksenikaan muistanut murhaajaa! Niinpä ote säilyi ja jännitys oli rikkumaton.

Kymmenen pientä sotilaspatsasta olivat siellä nätisti asemissaan ja vaikka kuinka yritin seurata, kuka ja miten se yksi sieltä aina hävisi, en onnistunut. Se olikin todella mahtavaa, sillä niin taidolla se tehtiin.

Tämä näytelmä on sellainen kokonainen paketti, missä kaikki toimii loistavasti. Koko näyttelijäkaarti, jotka ovat harrastelijoita, onnistuivat yhdessä ja erikseen. Artikulaatio oli niin selkeää, että miten sitä oli helppo ottaa vastaan, vaikka tekstiä piisasi ja replat olivat pitkiä. Ketään ei voi erikseen nostaa, sillä jokainen oli roolissaan paras ja niin, roolitus oli osunut erittäin nappiin. Lavastus, puvustus, valot, äänet, mikä setti!

 

Kuvassa on seitsemän henkilöä, joista mies ja nainen istuvat kaluston sohvalla ja vanhempi mies erillisellä tuolilla. Muut seisovat.

Tohtori Armst... Jan Mykkänen

 

Olin siis sanalla sanottuna vaikuttunut ja samoin oli seuralaisenikin, kun koko kotimatkan ylistimme näkemäämme ja kokemaamme. Nyt toivon, että mahdollisimman moni näkisi ja saisi jännittää tämän näytelmän parissa.

Eikä yksikään pelastunut: Juha Vilkki, Mira Fagerlund, Tuomas Hynönen, Jouni Saikkonen, Jaro Suntio, Katri Torro, Hannu Nieminen, Jan Mykänen, Riitta Hotakainen, Markku Lahti ja Jorma Hilska. Kaik män...

Kiitos, Haminan teatteri!!!