Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.08.2019

Drag-artisti Marko Vainion Divet Show palkittiin maailmalla

Drag-artisti Marko Vainio voitti torstaina 22.8. arvostetun Spirit of the Fringe -palkinnon maailman suurimmilla Edinburgh Fringe -taidefestivaaleilla. Vainion Divet Show oli yksi seitsemästä esityksestä, jotka palkittiin festivaalin parhaina. Mukana oli yli 3800 esitystä.

Kuvassa on keskellä oranssissa pitkässä hameessa ja tummassa pöyhkeässä tukassa drag-artisti Marko.  Hän laulaa mikrofoni kädessä.  Hänen takanaan on molemmin puolin kaksi taustalaulajaa oransseissa lyhyissä hameissa ja pöyhkeän vaaleissa kampauksissa.  Edessä on tummia hahmoja yleisöstä ja takana on estradin valoja.

Kuva: divetshow.com

 

Palkinnon on jakanut joka vuosi Fringe-legenda Merv Stutter, joka on vuodesta 1992 valinnut festivaalin parhaat esitykset. Arvostelussa kiitettiin erityisesti esityksen pikkutarkasti hiottuja imitaatioita, vaatteidenvaihdon nopeutta sekä tanssiteknillistä osaamista. Festivaalilla nähtiin tänä vuonna yli 3800 esitystä kaikilta taiteenaloilta.

Vainio esiintyy koko elokuun ajan 24 esityksen voimin ja esitystä vahvistaa Helsingin Kinky Boots -musikaalista sekä Antti Tuiskunkin taustalta tutut drag-tanssijat Jero Mäkeläinen ja Henri Sarajärvi.

”Ihmiset ovat olleet haltioissaan showsta ja pyydelleet kovin kiertueelle Iso-Britanniaan. Kiinnostusta showsta on tullut Norjasta ja Australiasta asti sekä pyyntö Britain’s Got Talent -ohjelmaan.”, kertoo Skotlannista tavoitettu Marko iloisena.

Hieman muunneltu esitys lähtee Suomen kiertueelle lokakuussa kiertäen Turun, Oulun, Hämeenlinnan, Kouvolan, Ylivieskan, Kotkan ja Helsingin.

DIVET & THE DREAMGIRLS -kiertue
18.10. Turun Kaupunginteatteri
26.10. Oulun teatteri
23.11. Hämeenlinnan Verkatehdas
13.12. Ylivieskan Akustiikka
14.12. Kuusankoskitalo, Kouvola
31.12. Kotkan Kaupunginteatteri
17.1. Aleksanterin teatteri, Helsinki