Hyppää pääsisältöön
Jouni Hakkarainen / 10.10.2019

Diva of Finland on elokuva kateudesta ja nuorten naisten sielunelämästä – katso haastattelut

Amusa kävi jututtamassa videolle Diva of Finlandin ohjannutta Maria Veijalaista sekä elokuvassa esiintyviä Suvi-Tuuli Teerinkoskea, Linda Maneliusta ja Meri Nenosta. Elokuvan ensi-ilta on perjantaina 11.10.2019.

Laadukkaita elokuvia tehdään Suomessa jatkuvasti. Jokseenkin harvassa ovat kuitenkin nuorten pohjoisessa asuvien naisten kipuiluista kertovat tarinat. Lyhytelokuvissa ennen kunnostautuneen Maria Veijalaisen ensimmäinen pitkä elokuva kertoo juuri näistä teemoista.

Diva of Finland seuraa esikoisrooliaan näyttelevän Suvi-Tuuli Teerinkosken roolihahmon Hennan elämää. Henna on lahjakas mutta kömpelö pudasjärveläinen tyttö, joka joutuu tuhoavan kateuden pauloihin uuden suositun Siljan (Linda Manelius) muutettua kaupunkiin. Elämä ei ole helppoa, kun itse haluaa huomiota mutta kaikki ihailu kohdistuu toisaalle.

Henkilökohtaisesti tykkäsin paljon Diva of Finlandin miedosta huumorijännitteestä, pohjoisen murteista sekä painostavan synkästä tunnelmasta. Elokuvassa käsiteltiin tilanteita ja tunteita, jotka ovat varmasti monille meistä tuttuja elämän varrelta. Aina on olemassa joku meitä viihdyttävämpi, kauniimpi tai muuten vain kiinnostavampi henkilö.

Sosiaalisen median nousun myötä etenkin yläastelaisille ja hieman sitä vanhemmille löytyy Diva of Finlandin teemoista varmasti rutkasti kosketuspintaa. Tätä vanhemmat pääsevät kenties käsittelemään elokuvan avulla nuoruuden traumojaan sekä muistavat entistä kirkkaammin sen, millaista oli olla nuori. Mahdollisesti ymmärrys omaa jälkikasvuakin kohtaan kasvaa.

Alla haastatteluni elokuvan työryhmän kanssa.

Kiitos vielä kerran haastatteluista haasteltaville!