Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.07.2019

Diva of Finland -elokuva ensi-iltaan lokakuussa - traileri julkaistu

Elokuva Diva of Finland on uusi kotimainen draamakomedia ystävyydestä ja suosion tavoittelusta. Maria Veijalaisen ohjaamasta elokuvasta on julkaistu virallinen traileri.

 

Maria Veijalaisen ohjaama ja käsikirjoittama Diva of Finland saa ensi-iltansa 11. lokakuuta tänä vuonna. Pääosissa nähdään Suvi-Tuuli Teerinkoski, Linda Manelius ja muissa rooleissa mm. Jutta Myllykoski, Sonja Sippala, Lauri Tilkanen, Meri Nenonen ja Mikko Neuvonen. Elokuva on kuvattu pääosin Pudasjärvellä.

 

 

Pohjoissuomalaisen pikkupaikkakunnan kaamoksessa Henna odottaa pääsevänsä muuttamaan pois yo-kirjoitusten jälkeen. Ystävät pitävät Hennaa säkenöivän lahjakkaana ja musikaalisena. Henna kipuilee tylsän ja turvallisen ympäristön odotusten ja siitä uloskasvamisen välimaastossa. Hennan äiti puolestaan ounastelee tyttärensä kapsahtavaan katajaan hetkenä minä hyvänsä.

Hennan syntymäpäivänä naapuriin muuttaa vantaalainen Silja.  Silja on kauniimpi, musikaalisempi, salaperäisempi ja levottomampi kuin Henna koskaan. Hän on kuin kirkas valo joka paljastaa kaiken Hennassa pelkäksi surkeaksi räpeltämiseksi. Hennan ystävät siirtävät huomionsa Hennasta lahjakkuutta ja uudenlaisuutta säihkyvään Siljaan ja mustasukkaisuus hiipii Hennan mieleen.

 

Kuvassa on kaksi tyttöä vastakkain ja heistä on puolivartalokuva. Taustalla on Diva of Finland mainoksia vaaleansinisellä punaraitaisella ja violetin värisellä pohjalla.  Vasemmallla seisovalla tytöllä on päällään tumman ruskea takki, jossa on turkisreunainen huppu.  Hänen iuksensa ovat vaaleat ja poninhännällä.  Oikean puoleisella tytöllä on vaaleanruskea takk, jossa on myös karva hupun ympärillä sekä musta kaulaliina hupun ympärillä.  Hiukset ovat melko vaaleat ja kiinni takaa.

 

Henna ei voi kääntää katsettaan Siljasta, vaan alkaa stalkata tätä niin somessa kuin tosielämässäkin. Henna sokeutuu kateudesta stalkatessaan Siljaa, joka puolestaan näyttää saavan kaiken mistä Henna haaveilee. Elokuva on tarina kiivaasta kilpailusta ja sen yli kurottamisesta.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Maria Veijalainen on ohjannut aiemmin mm. palkitut lyhytelokuvat Nastassja Kinskin ja korkean paikan kammo sekä Mun sydän, mun vika Elokuvan ovat tuottaneet Mika Ritalahti ja Niko Ritalahti Silva Mysterium Oy:stä, osatuottajana Egil Ødegård norjalaisesta Evil Doghouse Productionsista.

Elokuvan levittää SF Studios ja sen Suomen ensi-ilta on 11.10.2019.