Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.12.2023

Dingosta kertova Levoton Tuhkimo -elokuva teattereihin loppuvuodesta 2024 - katso trailer

”On hienoa päästä julkaisemaan elokuvan teaser-trailer Dingon juhlavuoden aattona. ’Sinä ja minä’ löi läpi tammikuussa 1984, joten ensi vuosi on yhtyeen 40-vuotisjuhlavuosi”, fiilistelevät tuottajat Marko Talli ja Anni Pänkäälä.

 

Kuvassa on keskellä Alvari Stenbäck ihailijoidensa keskellä ja häneltä pyydetään nimikirjoituksia.  Kuvassa näkyy nuorten tyttöjen päitä ja käsiä ojentamassa papereita.

Kuva: Hanna-Maria Granlund

 

Taittosen lisäksi elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Alvari Stenbäck (Pepe), Mauno Terävä (Eve), Samuel Kujala (Pete), Emil Kihlström (Jonttu) ja Valtteri Lehtinen (Quuppa), Ronja Keiramo (Marika), Reino Nordin (Pave Maijanen) ja Elias Salonen (Lasse Norres).

Elokuvaa kuvattiin tänä syksynä Porissa ja Helsingissä. Myös Nipa Neumann nähdään cameo-roolissa elokuvassa.

 

 

Synopsis

Elokuva keskittyy yhtyeen räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä. Musiikki näyttelee luonnollisesti suurta roolia ja tuttujen hittien lomassa elokuva käsittelee myös sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja. Vaikka elokuva on saanut inspiraationsa tosielämästä, on se silti fiktiivinen teos.

Dingon jättihitit, kulta-aika ja merkitys

Beatles-ilmiön Suomessa luonut Dingo teki lukuisia jättihittejä kuten elokuvan nimeksikin nostetun Levoton Tuhkimo sekä Sinä ja minä, Nahkatakkinen tyttö ja Autiotalo. Lisäksi yhtye keikkaili ympäri Suomea loppuunmyydyillä areenoilla ja keikkapaikoilla. Yhtye perustettiin vuonna 1982 ja sen kulta-ajat sijoittuivat vuosiin 1984-1986. Viisikko ehti siis nauttia suosiostaan vain muutaman vuoden ennen kuin se hajosi, mutta jätti ikuisen jäljen suomalaiseen populäärikulttuuriin. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä puoli miljoonaa kappaletta.

Elokuvan on käsikirjoittanut Hanna Leivonniemi ja sen tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Anni Pänkäälä. Elokuvan levittää Nordisk Film. Esitysoikeudet elokuvaan on hankkinut YLE.