Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.03.2024

Dingon debyyttialbumista rajattu vinyylipainos juhlavuoden kunniaksi

Dingon esikoisalbumi Nimeni on Dingo täyttää tänä vuonna pyöreitä: sen julkaisusta tulee huhtikuun lopussa kuluneeksi 40 vuotta.

 

Kuvassa on Dingon viisi jäsentä seisomassa betonisen kerrostalon edessä. Heillä on mustat housut ja vasemmalla olevalla kelta-musta raitainen paita. Hänen vieressään on Neuman, jolla on punainen pusakka.

Osa levyn kannesta. Kuva: Warner Music Finland

 

Juhlavuoden kunniaksi alkuperäisestä albumista julkaistaan 3. toukokuuta rajoitettu tuhannen kappaleen näyttävän neonkeltainen vinyylipainos. Erikoispainos on tilattavissa ennakkoon muun muassa Levykauppa Äxästä.

Laulaja Neumannin mukaan vuosi 1984 oli suomirockille mullistuksellinen.

- Parasta Nimeni on Dingo -albumissa ovat eittämättä soundit ja biisien ehjä tunnelma. Albumin biisit olivat melko kaikkinensa valmiita, treenikämpällä jo muotonsa saaneita teoksia, Neumann kuvailee.

Nimeni on Dingo -vinyyliltä löytyvät seuraavat kappaleet:

A-puoli
1. Levoton Tuhkimo
2. Apinatarhaan
3. Sinä ja minä
4. Aino
5. Pistoolisankari

B-puoli
1. Lähden taas
2. Hän on se
3. Lakatut varpaankynnet
4. Huumeita Japaniin
5. Lähetyssaarnaaja
6. Jokainen aamu

Dingon tarinan kertova elokuva Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa vuoden 2024 loppupuolella. Elokuvan on ohjannut Mari Rantasila ja tuottanut Yellow Film & TV.

- Tämä juhlavuosi erilaisine tapahtumineen elokuvasta puhumattakaan tulee olemaan täysin poikkeuksellinen. Vähintään ikimuistettava kotimaisessa popkulttuurissa, Neumann jatkaa.