Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.05.2022

Digitaalinen Kansallisgalleria -ohjelma rakentaa alustan uusille elämyksille

Kansallisgallerian hallitus on perustanut kolmivuotisen Digitaalinen Kansallisgalleria -ohjelman, jonka aikana luodaan toimiva pohja uusille digitaalisille ja elämyksellisille palveluille verkossa. Ohjelman johtajaksi nimitetään 1.6.2022 alkaen Johanna Eiramo, joka siirtyy tehtävään Ateneumin taidemuseon viestintäpäällikön tehtävästä.

Kuvassa on Johanna Eiramo puolivartalokuvassa istumassa.  Hänellä on musta villatakki päällään. Kuvan tausta on harmaa.

Kuva: Kansallisgalleria

 

”Korona-vuosien aikana digitaalisten palveluiden käyttö ja kysyntä on kasvanut valtavasti. Kansallisgalleriassa ei ole ollut riittävästi resursseja kehittää digitaalisia palveluita, joten nyt investoimme pohjan luomiseen niin, että tulevaisuudessa toiminta voi olla jatkuvaa”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Kimmo Levä.”

Kolmivuotisen ohjelman ajaksi luotava tiimi tulee työstämään palveluja web2-maailmaan ja valmistautuu samalla lohkoketjuteknologian mahdollistamaan web3-maailmaan.

”Lähden tehtävään innolla ja avoimen uteliaana. On konkreettisia palveluita kuten lipunmyyntijärjestelmä, joiden suunnittelun voimme aloittaa heti ja toivon mukaan toteuttaa pian,” kertoo Johanna Eiramo. ”Web3 maailma on uusi ja nopeasti muuttuva. Tutustumme siihen huolella, verkostoidumme ja etenemme harkiten. Näen siinä mahtavan mahdollisuuden luoda jotain täysin uutta taiteen kentässä.”