Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.05.2020

Designmuseon uudet näyttelyt avautuvat 1.6.- Travel as a Tool ja vuoden graafikko Schick Toikka

Kesän päänäyttely Travel as a Tool - Pohjoismaiset muotoilijat tien päällä on esillä maaliskuun alkuun 2021 asti. Gallerianäyttely Other Words vuorostaan elokuun loppuun, jonka jälkeen avautuu uusi näyttely Soil Matters syyskuussa.
 

Kuvassa on kuvakudos Archipelago, joka on sinisävyinen kuviollinen.

Kustaa Saksin 26-metrinen kuvakudos Acrhipelago, 2019, yksityiskohta. Kuva: Yen An Chen

 

Designmuseon päänäyttely pohtii matkustamisen merkitystä pohjoismaisten muotoilijoiden työssä

Travel as a Tool – Pohjoismaiset muotoilijat tien päällä tarkastelee matkustamisen merkitystä suunnittelijan työssä aina 1940-luvulta lähtien tähän päivään asti. Matkat ovat toimineet uusien ideoiden ja inspiraation lähteinä. Ne ovat synnyttäneet arvokkaita kontakteja ja luoneet uusia mahdollisuuksia, sekä tutustuttaneet materiaaleihin ja valmistusmenetelmiin. Viimeaikaiset maailman tapahtumat saavat matkailun näyttäytymään uudessa valossa – näyttelyssä nämä uutiset saavat heijastuspintaa menneistä vuosikymmenistä, ajasta ennen kaukomatkojen arkipäiväistymistä.  Näyttely on esillä 1.6.2020-7.3.2021.

 

Kuvassa on näkymä Schick Toikan näyttelyhuoneesta, jossa on vitriinejä ja teoksia seinillä. Näkymä on musta-valkoinen.

Näkymä näyttelystä Schick Toikka: Other Words. Kuva: Designmuseo

 

Designmuseon Galleriassa esillä Schick Toikan näyttely Other Words

Schick Toikka on Florian Schickin (s.1982) ja Lauri Toikan (s. 1984) vuonna 2010 perustama kirjainmuotoilustudio. Berliinissä ja Helsingissä toimiva studio on tullut tunnetuksi ajattomasta ja kekseliäästä otteestaan fonttisuunnitteluun. Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia myönsi tänä vuonna Schick Toikalle Vuoden Graafikko 2020 -palkinnon. Näyttely on esillä 1.6.-23.8.2020.

Syksyllä Galleriassa nähdään näyttely Soil Matters

Helsinki Design Weekillä (4.9.) aukeaa syksyn gallerianäyttely Soil Matters.  Näyttely tutkii maan materiaalisuutta ja sen yhteen kietoutumista ihmisen toiminnan kanssa. Muotoiluala ohjaa kulutustottumuksia ja vaikuttaa siten omalta osaltaan maaperän pilaantumiseen. Soil Matters -näyttelyssä nostetaan esiin, miten muun muassa lasi- ja posliiniteollisuus sekä uudet teknologiat ovat jättäneet jälkensä maankuoreen.

Näyttelyssä muotoilijat, taidekäsityöläiset ja taiteilijat tutkivat maan ja ihmisen suhdetta työstämällä aiheesta kokeellisia muotoiluprojekteja. Näyttely päättää kolmivuotisen Design Club Open Call -hakujen sarjan, jonka puitteissa on etsitty vaikuttavia uusia näyttelysisältöjä Designmuseon Galleriaan.