Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.09.2021

Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely esittelee muotoilun aarteita

Yleisöllä on nyt mahdollisuus tutustua Designarkiston ainutlaatuisiin aineistoihin virtuaalisesti, kun Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely on avautunut osoitteessa www.elka.fi/designarkisto. Näyttely esittelee monipuolisesti arkiston aineistoja eri muotoilualoilta. Mukana on muotoilun menestystarinoita sekä ennennäkemättömiä tuotteita, jotka eivät ole koskaan päässeet tuotantoon saakka.

 

Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely esittelee monipuolisesti arkiston aineistoja eri muotoilualoilta.

 

Näyttely esittelee suomalaista designia graafisesta suunnittelusta teolliseen muotoiluun ja vaatesuunnittelusta sisustusarkkitehtuuriin. Näyttely rakentuu tarinoiden ympärille, ja jokaisen suunnittelutyön yhteydessä kerrotaan sen syntyhistoriaan liittyvä tarina. Niiden tarkoituksena on avata luovan työn taustoja ja tehdä muotoilijoiden työtä tunnetuksi.

 

Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely esittelee designia graafisesta suunnittelusta teolliseen muotoiluun ja vaatesuunnittelusta sisustusarkkitehtuuriin.

Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely on arkiston 10-vuotisjuhlanäyttelyn virtualisointi, ja sen toteuttamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Virtuaalinäyttelykokonaisuuteen sisältyy 360°-virtuaalimalli, jonka avulla yleisö pääsee tutustumaan muotoilijoiden suunnittelutöihin näyttelytilassa kiertämällä. Näyttelystä on myös tehty kolmiosainen videosarja, joka toimii näyttelyn ohjattuna kierroksena.

 

Virtuaalinäyttelykokonaisuuteen sisältyy 360°-virtuaalimalli, jonka avulla pääsee tutustumaan muotoilijoiden suunnittelutöihin näyttelytilassa kiertämällä.

”Pandemian aikana virtuaalisten sisältöjen merkitys on korostunut entisestään. Halusimme toteuttaa Designarkiston juhlanäyttelyn myös virtuaalisena, jotta saamme arkiston uniikin aineiston laajempaan tietoisuuteen, ja voimme sen avulla kasvattaa muotoilun tuntemusta”, kertoo virtuaalinäyttelyn toteutuksesta vastannut Designarkiston muotoilija Tytti Vuorikari.

Kuvat: Designarkisto