Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.09.2023

Das Musikalische Opfer yhdistää kokeellista tanssia ja Bachia – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille

Miten Bach ja tanssitaide vuonna 2023 kohtaavat toisensa? Tähän kysymykseen koreografi Liisa Pentti etsii vastausta yhdessä tanssijoiden sekä Markku Luolajan-Mikkolan kokoaman soittajakokoonpanon kanssa. Elävää musiikkia ja tanssia yhdistävä Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on käänteisesti jatkoa Pentin työskentelylle minimalistin mestareiden musiikin parissa, kurotus musiikilliseen menneisyyteen nykyisyyden jälkeen.

Kuvassa on tanssijoita vaalean ruskealla ja ruskealla pohjalla ruutuja kollaasimaisesti. Ruuduissa on erilaisia tanssiasentoja. Oikealla on tanssija vinottaisessa nojassa. Tanssijoiden vaatteet ovat harmaan sinertäviä ja yhdessä on punaiset housut.

Kuva: Uupi Tirronen

 

Das Musikalische Opfer on Johann Sebastian Bachin myöhäiskauden kiehtova ja leikillinen taidonnäyte, jonka monimutkaiset ja arvoitukselliset kontrapunktirakenteet tarjoavat kiehtovan haasteen koreografialle sekä tanssin ja musiikin uudenlaisille kohtaamisille.

Bachin musiikki on ajatonta ja antaa puitteet perimmäisille tunteille, ilolle ja surulle. Se herättää toivoa ja antaa meille mahdollisuuden tuntea olevamme osa salaperäistä maailmankaikkeutta, josta musiikki kumpuaa. Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on samanaikaisesti kokeellinen ja perinteinen tanssiteos, jossa tanssijat ja muusikot luovat unenomaisen maailman Erkko-salin avaruuteen.

Työryhmä

Konsepti ja koreografia: Liisa Pentti
Tanssijat: Meeri Lempiäinen, Ryan Mason, Corinne Mustonen, Pinja Poropudas, Satu Rekola, Kardo Shiwan ja Katri Soini
Koreografinen keskustelukumppani: Pia Lindy
Koreografin assistentti: Pinja Poropudas
Musiikki: Johann Sebastian Bach
BRQ Vantaa Ensemble: Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viulu; Marten Root, huilu; Ilpo Laspas, cembalo; Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu: Tua Helve
Ompelija: Eeva Varmola
Ääni: Tuukka Tervo
Tuotanto: Liisa Pentti +Co