Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.05.2022

Club For Fiven Juha Viitala julkaisee hienostuneen soolosinglen Kultaiset puut

Maineikkaasta Club For Five -accapella-yhtyeestä tunnettu Juha Viitala aloittaa soolouran tyylikkäällä ensisinglellä Kultaiset puut. Viitalalla on vuosikymmenten kiertue- ja keikkakokemus kotimaassa ja ulkomailla, kuten Keski-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Lisäksi hän on esiintynyt muun muassa UMOn solistina vuosina 2019-2022.

Kuvassa on Juha Viitala, josta on kasvokuva tummassa taustassa.

Kuva: Marek Sabogal

 

Kultaiset puut -uutuussingle julkaistaan perjantaina 27.5.2022 suoratoistopalveluissa. Juha Viitala työstää paraillaan sooloalbumiaan, joka on tarkoitus julkaista vuoden 2023 aikana. Hän jatkaa edelleen myös Club For Five -yhtyeessä.

Juha Viitala on suunnitellut soolomateriaalin julkaisemista pitkään ja Kultaiset puut -singlen tarina onkin pitkän pohdinnan tulos. Kesäksi julkaistava kappale kertoo suomalaisen kesän ja luonnon kauneudesta, tapaamisesta pitkäaikaisen rakkaan ystävän kanssa, illanvietosta ja kesäaamun rauhasta järven rannalla. Laulu muotoilee kuvan yhdestä kauneimmista suomalaisen luonnon maalauksista: auringon maalaamista männyistä, kultaisista puista.

Kappaleessa yhdistyvät kesäisen kaupungin syke sekä kesämökin ja kotirannan luonnon rauha. “Lopullinen ajatus kappaleesta konkretisoitui kesällä 2021 kesämökilläni Kuusamossa. Istuin auringonnousussa laiturilla ja katselin vedenpintaan heijastunutta vastarantaa ja ympärilläni olevia kultaisia puita.”

Kappaleen tekstin on Viitalan ideoiden pohjalta kirjoittanut valkeakoskelainen sanoittaja Jaakko Linnovaara. “Olen aina rakastanut kesäaamuja ja hetkeä, kun täydellinen illanvietto ystävien kanssa on lipsahtanut pikkutunneille ja kävelen kotiin auringon noustessa ja varjojen valahtaessa pitkinä taakseni”, Juha kuvailee.

Juha Viitala esiintyy soolokeikalla lapsuuden kotikaupungissaan Valkeakoskella seuraavasti:

Juha Viitala
Työväen Musiikkitapahtuma
Valkeakoski
Torstai 28.7.2022
Sananvapauden lava

Juha Viitala - Laulu ja akustinen kitara
Markku Ollikainen - kitarat ja taustalaulu
Petri Rahikkala - Kosketinsoittimet ja taustalaulu
Juha Räsänen - Rummut ja taustalaulu
Olli Jokinen - Basso ja taustalaulu