Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.11.2020

Claes Olssonin ohjaama Kjell Westön Rikinkeltaisen taivas ensi-iltaan maaliskuussa - katso video

Claes Olssonin ohjaaman Rikinkeltainen taivas -elokuva perustuu Kjell Westön samannimiseen menestysromaaniin. Kauniista tiiseristä näkee kurkistuksen Olssonin ja Westön luomaan maailmaan ja sen henkilöhahmojen elämään. Lumoavan kauniit kuvat on loihtinut elokuvaaja Mikael Gustaffson.

 

 

 

Elokuva kuvattiin viime kesänä, minkä lisäksi sillä oli yksi kuvausjakso talvella. Ensi-iltaan se tulee maaliskuussa 2021. Elokuva on ruotsinkielinen.

Rikinkeltaisen taivaan pääroolit näyttelevät Nicke Lignell (Frej) ja Linda Zilliacus (Stella). Nuoren Frej’n roolissa nähdään Tom Rejström ja nuorena Stellana Sannah Nedergård. Muissa rooleissa nähdään mm. Pekka Strang, joka näyttelee Alexin roolin, Wilhelm Enckell, joka näyttelee nuoren Alexin roolin sekä nuorta Lindaa näyttelevä Mimosa Willamo, joka palkittiin juuri parhaan naispääosan Jussi-patsaalla. Claes Olsson on käsikirjoittanut elokuvan Westön romaanin pohjalta yhdessä Erik Norbergin kanssa.

 

Kuvassa ovat Nicke Lignell ja Linda Zilliacus huoneessa, jossa on vino katto sälekaihdin ikkunalla ja korituoli.

Nicke Lignell (Frej) ja Linda Zilliacus (Stella). Kuva: Solar Films / Cata Portin

 

Rikinkeltaisen taivaan tuottavat Jukka Helle, Markus Selin, Hanna Virolainen sekä Claes Olsson. Elokuva on Solar Filmsin ja Nordic Film Poolin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film. Ensi-iltaan Rikinkeltainen taivas tulee maaliskuussa 2021.

Elokuva tehdään yhteistyössä Svenska Ylen kanssa ja tuotetaan Suomen elokuvasäätiön, Svenska kulturfondetin, Konstsamfundetin ja Stiftelsen Tre Smederin tuella.

Claes Olsson on ohjannut useita menestyneitä kokoillan elokuvia, kuten Akvaariorakkaus, Colorado Avenue, Ihanat naiset rannalla ja Onnen varjot sekä tuottanut Kjell Westön romaaniin perustuvan Leijat Helsingin yllä -elokuvan. Kjell Westö on yksi Suomen menestyneimpiä romaanikirjailijoita, jonka teoksia on käännetty yli 20 kielelle.

 

Kuvassa ovat Sannah Nedergård ja Tom Rejström. He ovat makuuhuoneessa.  Rejström katsoo lehteä sängyn päällä ja Nedergård istuu vähän selin sängyn reunalla.

Tom Rejström (nuori Frej) ja Sannah Nedergård (nuori Stella). Kuva: Solar Films / Cata Portin

 

Ohjaus
Claes Olsson

Tuottajat
Jukka Helle, Markus Selin, Hanna Virolainen ja Claes Olsson

Tuotantopäällikkö
Emmi Gröhn
Maria Kaurismäki

Käsikirjoitus
Erik Norberg ja Claes Olsson

Pääroolit
Nicke Lignell
Tom Rejström
Linda Zilliacus
Sannah Nedergård
Pekka Strang

Muut roolit
Johanna af Schulten
Mimosa Willamo
Max Forsman
Jonna Järnefelt

Kuvaus Mikael Gustafsson
Musiikki Yari
Äänisuunnittelu Micke Nyström
Leikkaus Nina Ijäs
Lavastussuunnittelu Saara Joro
Pukusuunnittelu Anna Sinkkonen
Maskeeraussuunnittelu Krista Karppinen ja Hannele Herttua
Hiussuunnittelu Hilkka Stenberg