Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.03.2022

Bodom-elokuvan ohjaajan Taneli Mustosen kauhuelokuva laajaan levitykseen Yhdysvalloissa

Taneli Mustosen odotettu kauhuelokuva The Twin - Paha kaksonen saa Suomessa ensi-iltansa elokuvateattereissa 6. huhtikuuta. Kovassa nosteessa oleva Hollywood-tähti Teresa Palmer nähdään pääroolissa Suomeen sijoittuvassa psykologisessa kauhutarinassa, joka valloittaa elokuvateatterit Yhdysvalloissa ja Kanadassa kuukautta myöhemmin. Sivuosassa nähtävä Steven Cree (A Discovery of Witches, Outlander, Terminator: Dark Fate) saapuu Suomeen vierailulle.

 

Kuvassa on Teresa Palmer vaaleassa mekossa ja hän on vaaleissa kaavuissa olevien nunnien sylissä.  Nunnien kasvoja ei näy.

Teresa Palmer. Kuva: Don Films/Marin Sild & Jones Lehtonen

 

Useiden menestyselokuvien pääosista tuttu Palmer oli nähnyt Mustosen ohjaaman Bodom-elokuvan ja innostui uudesta käsikirjoituksesta. Kansainvälisissä elokuvatapahtumissa palkintoja kerännyt hanke kasvoi isoksi kansainväliseksi tuotannoksi, kun se sai Palmerin myötä kansainväliset rahoittajat taakseen. “Sitä päivää emme hevillä unohda”, Taneli Mustonen naurahtaa.

 

 

Suomalaisen tuotantoyhtiön elokuva kasvoi kansainväliseksi projektiksi ja tekijöidensä unelmaksi kun Hollywood-tähti luki käsikirjoituksen. Suomalaisille elokuvan päätähti Teresa Palmer on tuttu kautta maailman jättimäiseksi menestykseksi nousseesta Lights Out -elokuvasta sekä HBO Maxilla nähtävän suursarjan A Discovery of Witches pääosasta. Lisäksi Palmer on nähty myös useiden Hollywoodin huippuohjaajien, kuten Terence Malickin ja Oscar-voittaja Mel Gibsonin ohjauksessa.

Kansainvälisten rahoittajien rinnalla elokuvaa ovat tukeneet Suomen Elokuvasäätiö, Pohjoismainen elokuva- ja tv-rahasto sekä MTV. Elokuvan levittää Pohjoismaissa Nordisk Film.