Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 31.05.2019

Baletin kesäkurssi kokoaa nuoria tanssijoita Helsinkiin heinäkuussa

Suomen kansallisooppera ja -baletti järjestää ensimmäisen kansainvälisen kesäintensiivikurssin

Suomen kansallisoopperan ja -baletin järjestämä ensimmäinen kansainvälinen baletin kesäintensiivikurssi kokoaa monikymmenpäisen joukon nuoria tanssijoita ja tanssinopiskelijoita Oopperataloon Helsinkiin kahdeksi viikoksi heinäkuussa.

Suomen kansallisoopperan ja -baletin järjestämä ensimmäinen kansainvälinen baletin kesäintensiivikurssi 15.‒27.7.2019 Oopperatalossa.
Kuva: Suomen Kansallisooppera ja -baletti

 

Kurssin tavoitteena on tarjota myös Suomessa vaihtoehto kansainväliselle ammattimaiselle baletin kesäkurssiopetukselle, joka on vakiinnuttanut paikkansa useissa maissa nuorten ammattilaisten ja opiskelijoiden perusopintoja täydentävänä mahdollisuutena. Kurssi tarjoaa suomalaisille opiskelijoille tilaisuuden kesäkurssiin kotimaassaan sekä lisäinnostusta opintoihinsa kansainvälisesti arvostettujen opettajien ja ympäri maailmaa saapuvien kanssaopiskelijoiden tukemana.

 

”Helsinki on oivallinen paikka ympäri maailman saapuville nuorille tanssijoille turvallisuutensa ansiosta”, Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne toteaa. ”Olemme kannustaneet tanssijoita saapumaan kesäkurssille, jotta he voivat samalla tutustua taloomme ja kaupunkiin tähdäten vuoden päästä järjestettäviin Helsingin kansainvälisiin balettikilpailuihin.”

 

15.‒27.7. pidettävä kurssi on suunnattu 12‒22-vuotiaille tanssinopiskelijoille ja vastikään valmistuneille balettitanssijoille. Kurssille on ilmoittautunut 48 tanssijaa, joista 20 saapuu ulkomailta, yhteensä kymmenestä eri maasta Euroopasta, Yhdysvalloista, Etelä-Afrikasta ja Japanista.

 

Kurssin aihealueita ovat klassinen baletti ja repertuaariopetus, nykytanssi sekä karaktääritanssi. Opettajina ovat mm. tšekkiläinen balettitanssija ja opettaja Barbora Kohoutková, belgialais-kanadalainen, Dresdenissä toimivan tanssikorkeakoulun rehtori Jason Beechey, Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen taiteellinen koordinaattori Wilfried Jacobs, Kuopio tanssii ja soi -festivaalin uusi taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku sekä karaktääritanssiopettaja, Kansallisbaletin tuotantosuunnittelija Jutta Mustakallio. Kurssin osana opiskelijoille järjestetään myös kansainvälistä mainetta laajalti saaneen koreografi Tero Saarisen liikekieleen syventävä työpaja, jossa ohjaajana on Tero Saarinen Companyn tanssija ja opettaja, yhdysvaltainen David Scarantino.

 

Opetuksessa on panostettu tanssiopetuksen lisäksi monipuoliseen tanssijan terveyteen liittyvään ohjelmaan, kuten voimaharjoitteluun, pilatekseen ja Gyrokinesis®-harjoitteluun. Kurssiopetuksesta vastaavat Gyrokinesis®-tekniikkaan erikoistunut Barbora Kohoutková, pilatesopettaja Nina Pastel ja kehonhuollon opettaja Henrik Burman.