Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 28.05.2024

Autiotalo-musikaali tuo Dingo-huumaa kesään Turussa

Autiotalo-musikaali Dingo huumasta on ensi-illassa 5.6. Uittamon kesäteatterissa Turussa. Neumannia esittää turkulainen kultakurkku, Erik Kraemer, joka tunnetaan upeasta äänestään, ja useista Musiikkiteatterin musikaaleista.

Kuvassa on Erik Kraemer ja hänellä on punainen takki sekä valkoiset röyhelöt hihoissa ja kauluksessa Taustalla on erivärisiä aaltokuvioita mustalla pohjalla.

Kuva: Suomen Musiikkiteatteri

 

Muissa rooleissa mm. Isabella Lairikko, Evita Aaltonen, Mirjam Paaso, Tatu Mönttinen, Timo Järvensivu, Simo Stenman, Jussi Ojanen, Kasperi Kinnunen.

Käsikirjoittaja Katariina Leino kertoo:

Autiotalo-musikaali kertoo Dingo-yhtyeen ja sen keulakuvan Neumannin uskomattoman tarinan. Musikaali kertoo 80-luvun rock-ilmiöstä Suomessa, jolloin Dingo aiheutti maanlaajuisen rockhysterian. Dingo rikkoi vuosien 1984-1986 aikana kaikki siihen asti tehdyt levy-ja konserttimyyntien ennätykset Suomessa.

Tarina alkaa, kun Pertti Nieminen niminen nuorukainen lähtee merille. Kun hän palaa Suomeen ja perustaa kavereidensa kanssa Dingon, loppu onkin suomalaisen rock-musiikin historiaa. Yhtyeen musiikista pitivät kaiken ikäiset, niin teinit kuin eläkeläiset. Fanit seurasivat yhtyettä joka paikkaan; odottivat porttikongeissa, pyrkivät hotellihuoneisiin ja keikkabusseihin. Yhtyeen jäsenillä ei ollut yksityiselämää.

Musikaali kertoo myös yhtyettä fanittavan perheen tarinaa. Mitä perheen miehet ajattelevat, kun naiset hullaantuvat yhtyeeseen täysin? Perheen fanihysteriasta ei kommelluksia ja hauskuutta puutu. Lopulta Dingon menestys paisuu liian suureksi, sen kulut kasvavat ja suosion lieveilmiöt alkavat häiritä. Dingo päättää lopettaa ollessaan suosionsa aallonharjalla.”

https://www.musiikkiteatteri.fi/