Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.11.2023

Ateneumin johtajaksi on valittu Anna-Maria von Bonsdorff

Kansallisgallerian hallitus on valinnut Ateneumin taidemuseon johtajaksi Anna-Maria von Bonsdorffin 1.1.2024 alkavalle viisivuotiskaudelle nykyisen johtajan Marja Sakarin jäädessä eläkkeelle. Kiasman johtaja 1.6.2024 alkavalle kaudelle valitaan marraskuun puolivälissä.

Kuvassa on Maria von Bonsdorff kasvokuvassa. Hänellä on pitkät punaiset hiukset ja vihreä takki.

Kuva: Kansallisgalleria

 

Ateneumin johtajaksi valittu Anna-Maria von Bonsdorff on koulutukseltaan taidehistorian tohtori. Hän on työskennellyt Ateneumin taidemuseon intendenttinä vuodesta 2013.

Von Bonsdorff on johtanut ja kuratoinut lukuiset kansainväliset näyttelyprojektit kuten Helene Schjerfbeck (Lontoo, Japani, Frankfurt), Amedeo Modigliani ja František Kupka. Hänet tunnetaan Suomen 1800-luvun lopun ja 1900-luvun kuvataiteen erityistuntijana sekä aktiivisena kansainvälisenä toimijana.

Kansallisgalleria käynnisti Ateneumin ja Kiasman johtajahaut yhtä aikaa kesäkuussa 2023. Molemmat museonjohtajat kuuluvat Kansallisgallerian johtoryhmään ja kehittävät Kansallisgallerian toimintaa yhdessä pääjohtajan ja muiden Kansallisgallerian osastonjohtajien kanssa.

”On erittäin hienoa, että saimme FT Anna-Maria von Bonsdorffin Ateneumin museonjohtajaksi. Hänen johdollaan Ateneumilla on hyvät edellytykset jatkaa nykyistä menestystä sekä viedä Ateneum 2030-luvulle osana Kansallisgallerian museokokonaisuutta”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Matti Vanhanen.