Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.04.2021

Ateneum avautuu ja sisään pääsee lippuvarauksilla

Ateneumin taidemuseo avautuu yleisölle tiistaina 27. huhtikuuta 2021. Museo on ollut suljettuna koronaviruksen leviämisen estämiseksi 30. marraskuuta 2020 alkaen. Toistaiseksi kaikkien museovieraiden on ostettava lippu tietylle saapumisajankohdalle museoon Lippu.fi:n kautta turvallisen museokäynnin takaamiseksi.

 

Kuvassa on Ilja Repin ja Natalia Nordmann ulkokahvilan pöydässä Repinin maalauksessa.

Ilja Repin: Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille (1880–1891). Kuva: Venäläisen taiteen museo

 

Tiukimpien rajoitusten ollessa voimassa kaikki pääsyliput myydään Lippu.fi:n kautta. Paikan päältä Ateneumista ei voi ostaa lippua näyttelyyn. Liput on ostettava ennakkoon. Museokortilla pääsylippu on maksuton, mutta se tulee ostaa ennakkoon Lippu.fi:stä.

Rajatun asiakasmäärän vuoksi alle 18-vuotiaille on ostettava aluksi normaalihintainen pääsylippu. Kun rajoitukset helpottavat, alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita Ateneumiin maksutta.

 

Kuvassa on Ilja Repinin maalaus, jossa on keskellä kirjuri kirjoittamassa kirjettä ja ympärillä on zaparogeja erilaisissa puvuissa naureskellen.

Ilja Repin: Natalia Nordmannin ja Ilja Repinin kaksoismuotokuva (1903), kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

 

Ateneumissa esillä Repin ja Väisänen

Aluksi museon avautuessa yleisöllä on pääsy vain kolmannen kerroksen Ilja Repinin näyttelyyn. Myöhemmin yleisö voi vierailla myös Fokus-salin näyttelyssä Hannu Väisänen ja Schillmark-variaatiot sekä Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyssä ja tästä tiedotetaan erikseen. Rajaamalla pääsyä näyttelyihin taataan se, että yleisön museokäynti on varmasti turvallinen. Ilja Repinin näyttely on esillä su 29.8.2021 asti ja Hannu Väisäsen näyttely su 8.8.2021 asti.

Turvallinen museovierailu Ateneumissa

Pääsylippuja myydään ajankohtiin, jotka alkavat 30 minuutin välein. Lipun ostaneiden museovieraiden sisäänkäynti on Ateneuminkujan puolella. Sisään voi saapua haluamanaan ajankohtana lipussa lukevan 30 minuutin aikana. Suosituksena on, että ruuhkien välttämiseksi kaikki asiakkaat eivät saavu museoon heti ensimmäisenä mahdollisena saapumisaikana. Museoon saavuttuaan näyttelyissä voi viipyä niin kauan kuin haluaa.