Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.09.2019

Ars Erotica on esitys seksuaalisuudesta – Anna Cadian uusin näyttämöteos ensi-illassa Zodiakissa

Zodiak Stagella saa 18. syyskuuta ensi-iltansa Anna Cadian ohjaama ja ideoima Ars Erotica, esitys seksuaalisuudesta ja sen oudosta kaikkivoipaisuudesta.

 

 

Kuvassa on sini-musta pora, jonka poranterässä on avattu banaani.  Pora on jalustallaan harmaalla teräspinnalla ja kuvan tausta on vaalean harmaa.

Kuva: Minttu Vesala

 

Esitystaiteilija ja ohjaaja Anna Cadian uusin näyttämöteos käsittelee sitä outoa voimaa, joka omalakisesti virtaa (melkein) jokaisen elävän olennon kehossa. Voimaa, joka tuottaa yhtä aikaa kuolettavan häpeän ja pohjattoman tyydytyksen. Esitys kertoo oudoista tunteista, oudoista ihmisistä ja oudoista seksuaalisista mieltymyksistä, fetisseistä, seksuaalisuuden ilmentymistä.

Ars Erotica on teos, joka kysyy miten seksuaalisuuden voisi näyttämöllistää. Mitä se on? Miltä se näyttää? Ja voisiko esitys olla tapa ajatella asioita, joille ei ole sanoja.

- Seksuaalisuus on aiheena sellainen, että sitä ei voi tyhjentää yhteen lauseeseen tai teokseen. Näyttämö on puolestaan ajattelun ja toiminnan paikkana siitä erityinen, että sen kielioppi perustuu juuri tuohon merkitysten kerroksellisuuteen ja monimutkaisuuden sallimiseen, Cadia avaa teoksen teeman ja ilmaisuvälineen välistä yhteyttä.

Työryhmään kuuluvat Cadian lisäksi pukusuunnittelija ja visualisti Minttu Vesala, esiintyjät Janne Marja-aho ja Emilia Kokko, äänisuunnittelusta ja musiikista vastaava DJ Kridlokk sekä esitysdramaturgina Aune Kallinen.

- Emme käsittele seksuaalisuutta seksin tai sukupuolen kautta. Sen sijaan olemme yrittäneet etsiä erilaisia laatuja, tunteita, tunteettomuuksia ja näyttämökuvia, jotka antaisivat meille jonkinlaisen mahdollisuuden ymmärtää minkä kanssa olemme tekemisissä, Cadia tarkentaa.

Ars Erotica nähdään yhdeksän kertaa Zodiak Stagella Kaapelitehtaalla ajalla 18.9.–2.10.2019.

 
Kantaesitys
Anna Cadia: Ars Erotica

Konsepti, ohjaus: Anna Cadia
Koreografia: Janne Marja-aho
Esiintyjät: Janne Marja-aho, Emilia Kokko
Äänisuunnittelu ja musiikki: DJ Kridlokk
Puku- ja tilasuunnittelu: Minttu Vesala
Esitysdramaturgi: Aune Kallinen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Anna Cadia, Anne Koutonen
Kuvat: Minttu Vesala