Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.09.2021

Armi Aavikon tarina läheisten kertomana

Armi Aavikko oli yksi rakastetuimmista misseistämme, jonka vaiherikasta elämää suuri yleisö sai seurata 25 vuoden ajan. Mutta millainen persoona kätkeytyi julkisuuskuvan taakse?

Armin tarina on omaisten, kollegoiden ja ystävien kertoma. Tavallinen helsinkiläistyttö joutuu suoraan koulunpenkiltä julkisuuden armottomiin parrasvaloihin. Vuoden 1977 raikkaasta teinimissistä kehittyy upea nainen ja monipuolinen estraditaiteilija.

Armi ja Danny oli erottamaton kaksikko 1970-luvun hellyysbuumista aina 1990-luvun spektaakkelimaisiin laivashow-kokonaisuuksiin.

Danny ja Armi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Armista ei voi kirjoittaa ilman Dannya. Tämän erottamattoman kaksikon matkassa kuljetaan 1970-luvun hellyysbuumista aina 1990-luvun spektaakkelimaisiin laivashow-kokonaisuuksiin, joiden jälkeen väsynyt Armi päättää lopettaa julkiset esiintymisensä. Loiston vuosia seuraavat syvä depressio ja toistuvat skandaalilööpit.

Armi Aavikko oli missi ja estraaditaiteilija, joka kuoli liian nuorena.

Armi Aavikko. Kuva: Alpo Voutilainen

Koskettavan lisänsä tarinaan tuovat eri elämänvaiheisiin liittyvät Armin kirjoittamat runot.

Petri Tuunainen (s. 1968) on laukaalainen freelance-toimittaja, lauluntekijä ja kirjailija. Armi Aavikon elämäntarinan lisäksi hän on kirjoittanut teoksen Iskelmän tähtitaivas – 500 suomalaista viihdetaiteilijaa yhdessä Tony Latvan kanssa sekä Veikko Tiiton kanssa kirjan Jamppa Tuomisesta.

Petri Tuunainen
Armi Aavikko
1958-2002
Minerva Kustannus