Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.02.2022

Armageddon pian ensi-iltaan - Spice Girls from hell are back

Armageddon on näyttelijä-ohjaaja Sara Mellerin, koreografi-ohjaaja Sonya Lindforsin ja tanssitaiteilija-musiikintekijä Elina Pirisen luoma yhteisteos. Kokonaisuudesta vastaavat Melleri ja Lindfors, Pirinen luo teoksen sisään pienemmän sisarteoksen. Armageddonin ensi-ilta on keskiviikkona 9.3.

Armageddon on tanssiteos, jonka ovat luoneet  näyttelijä-ohjaaja Sara Meller, koreografi-ohjaaja Sonya Lindfors ja tanssitaiteilija-musiikintekijä Elina Pirinen ja se saa ensi-iltansa 9.3.2022.

Kuva: Espoon Kaupunginteatteri

Armageddon on näyttelijä-ohjaaja Sara Mellerin, koreografi-ohjaaja Sonya Lindforsin ja tanssitaiteilija-musiikintekijä Elina Pirisen luoma yhteisteos. Kokonaisuudesta vastaavat Melleri ja Lindfors, Pirinen luo teoksen sisään pienemmän sisarteoksen.

Kollegiaalista tekemistä

Armageddon perustuu taiteelliseen praktiikkaan, jossa Melleri, Lindfors ja Pirinen tutkivat feminististä taiteentekemistä pitkäaikaisesti ja kollegiaalisesti.

Armageddon rehottaa vapautuneesti viimeisen taistelun jälkeisessä villissä puutarhassa ja leikittelee apokalyptisen ja populaarin, klassisen ja avantgarden välillä. Yleisö kutsutaan mielikuvittelun ja spekuloinnin feministisen voiman syleilyyn, sisäisten ja ulkoisten tulipalojen, sivuhenkilöiden ja asteroidisateiden mayhemiin.

Kokonaisteos piirtää infernaalinen show’n, jossa moninaisuus ja erilaisuus asuvat rinnakkain näyttämöllä jumalaisina. Yleisölle näytetään mielikuvittelun voima, heidät kutsutaan erilaisiin helvetteihin, kiirastuliin ja paratiiseihin. Armageddon kutsuu haavoittuvaan tilaan, jälleen vapaaksi, pelottomaksi, paljaaksi sieluksi, yhdessä taistelemaan näkemyksellisyyden puutetta, passiivisuutta, pelkoa, ankeutta, ilottomuutta ja toivottomuutta vastaan.

Konsepti Sonya Lindfors, Sara Melleri ja Elina Pirinen
Ohjaus ja koreografia Sonya Lindfors, Sara Melleri
Ohjaus ja koreografia sisarteoksessa Elina Pirinen
Esiintyjät Antonia Atarah, Sara Paasikoski, Leila Kourkia, Kreeta Salminen, Sonya Lindfors ja Sara Melleri
Esitysdramaturgia Louna-Tuuli Luukka
Lavastus ja pukusuunnittelu Virpi Nieminen
Valosuunnittelu Ada Halonen
Äänisuunnittelu Johanna Puuperä

Kantaesitys Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa (Revontulentie 8, Tapiola). Esitykset 28.3. asti.