Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.06.2023

Antti Tuiskun uran viimeinen albumi julkaistaan

Suomen pop-taivaan kirkkain tähti Antti Tuisku julkaisee uransa viimeisen, Sisään ja ulos -nimeä kantavan albumin tänä perjantaina. Pääasiassa Jurekin, Kaisa Korhosen ja Kalle Lindrothin kanssa kirjoitettu kokonaisuus pitää artistille ominaisesti sisällään niin herkkiä balladeita, kuin tanssilattialle kutsuvaa sykettä.

Kuvassa on Antti Tuisku nojaa tiiliseinään, josta osa on tummaa varjoa ja osa valkoista erityisesti Tuiskun takana.  Tuisku katsoo oikealle ja ottaa aurinkoa.  Hänellä on tummahko takki päällään ilman aluspaitaa.

Kuva: Anna Äärelä

 

- Yksi tärkeimmistä syistä tehdä tätä kaikkea on se, että pääsen jakamaan ajatuksia musiikin kautta yhdessä kuulijoiden kanssa. Sisään ja ulos -albumin lähtökohtana ei ollut ennalta määräävää konseptia, vaan halusimme yksinkertaisesti vain kirjoittaa hyvää musiikkia. Lopulta käsissämme oli albumillinen kappaleita, jotka esteettisesti leikkaavat läpi koko uraani, mutta joista kuuluu läpi myös uran päätökseen liittyvä haikeus.

Mielestäni levy rönsyilee myös ihanalla tavalla; se naurattaa, itkettää ja kappaleista kantautuu paljon kaihoa ja surua. Tänä keväänä viimeisellä kiertueellani esiinnyin täynnä valtavaa riemua, iloa ja kiitollisuutta. Tuo sama musiikin riemu, ilo ja kiitollisuus oli myös hyvin vahvasti läsnä tätä viimeistä levyä tehdessä, Antti kuvailee albumia.

Uuden standardin kotimaiselle show’n tekemiselle ilmiömäisillä keikoillaan asettanut Tuisku hyvästeli faninsa lähes 70 000 katsojaa keränneellä Mayhem-areenakiertueellaan tänä keväänä. Albumin julkaisun jälkeen artistilla on edessään vielä kolme festivaalikeikkaa, joista viimeinen nähdään Ruisrockissa lauantaina 8.7.

Laajasta valikoimasta kauppojen lehtipisteitä löytyy 16.6. alkaen Sisään ja ulos CD + lehtipaketti, joka sisältää Antin jäähyväiset, sekä tunnelmia viimeiseltä areenakiertueelta. Levykauppoihin Sisään ja ulos CD ilmestyy 23.6.

Kunnianhimoisena visionäärinä tunnettu artisti julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2004. Häneltä on ilmestynyt yhteensä 12 levyä, joista viimeisin pitkäsoitto Valittu kansa nousi avausviikollaan albumilistan ykköseksi ja palkittiin Emma gaalassa Kriitikoiden valintana. Antti Tuisku on palkittu seitsemällä Emmalla, hänestä on tehty kolme kirjaa, hän on lanseerannut oman vaatemalliston ja ollut mukana lukuisissa tv-ohjelmissa. Oman kirjailijan polkunsa Tuisku aloitti vuonna 2021 itseidentifioimisen tärkeydestä kertovalla Menesty! -teoksella. Syyskuussa 2022 lähes kolmen vuoden odotuksen jälkeen Antti Tuisku marssitti Helsingin Olympiastadionille mahtipontiset Bailantai-spektaakkelinsa, jotka kokosivat paikalle yhteensä yli 70 000 ihmisen jättiyleisön.

Sisään ja ulos -kappalelista

1.    Show on ilmainen
2.    Tähdet
3.    Baila por mi

4.    GRINDR MAYHEM feat. Bess
5.    Auto jää feat. Käärijä
6.    Koti
7.    Elämä tuulee beibi
8.    Menkää rauhassa
9.    Satisfyer pro
10.   Jono
11.   Sä mahdut vielä sisään
12.   Sisään ja ulos