Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.11.2022

Antti Röngän Jalat ilmassa -romaani riipaisevana monologina Turun Kaupunginteatterissa

Antti Röngän palkittuun esikoisromaaniin pohjautuva Jalat ilmassa -monologi nähdään Turun Kaupunginteatterissa näyttelijä Akseli Koukin tulkitsemana. Koulukiusaamisen jättämiä jälkiä käsittelevän esityksen ensi-ilta on Sopukassa 16.11.

Kuvassa on tummalla taustalla Akseli Koukin kasvot, joissa on sinisiä tummia läiskiä.

Kuva: Turun kaupunginteatteri

 

Jalat ilmassa on kirjailija Antti Röngän omakohtainen romaani vuodelta 2019. Sen aiheena on koulukiusaaminen ja syvät jäljet, jotka se jättää ihmiseen. Sellaiset, jotka vaikuttavat valintoihin ja ihmissuhteisiin vielä pitkään tulevaisuudessa. Romaanista sovitettu monologi kertoo Aaron tarinan riipaisevan rehellisesti ja opettamatta. Monologin esittää näyttelijä Akseli Kouki ja sen on ohjannut Valtteri Roiha.

Aaro on nuorukainen uuden elämän ja yliopisto-opintojen kynnyksellä. Vaikka kouluvuodet kiusaajineen ovat jo selän takana, Aarosta ei tunnu siltä. Pitäisi uskaltaa mukaan, mennä bileisiin, luottaa ihmisiin, mutta kiusaajien äänet kaikuvat korvissa. Aarolla on kaksi vaihtoehtoa: juosta kohti uutta elämää ja ihmisiä, etenkin erästä tiettyä, tai juosta pakoon. Luottaa, tai sulkea ovi ja jäädä yksin.

Monologi näyttää, millaista on kantaa häpeän taakkaa ja miten tärkeä voi olla toisen ihmisen hyväksyvä katse matkalla pois painajaisesta. Aaron matka on vielä kesken, mutta tien päässä näkyy valoa. Itsensä rakastaminen ei ehkä ole helppoa, mutta kannattaa sitä silti kokeilla.

Jalat ilmassa näytöksiä nähdään Turun Kaupunginteatterin Sopukka-näyttämöllä 16.11.–15.12. Erityisesti yläkouluikäisille suunnatun monologin tekemistä ovat tukeneet Turun Teatterisäätiö sekä Taike.

Jalat ilmassa
Ensi-ilta 16.11.2022 Turun Kaupunginteatterin Sopukassa