Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.12.2019

Antti J. Jokiselta Ilkka Remeksen bestsellereihin perustuva toimintaelokuvien sarja Omerta

Ensimmäiset Antti J. Jokisen elokuvat ja tv-sarja pohjautuvat kIlkka Remeksen kirjaan 6/12.Toimintatrillerien pääosaa näyttelee Jasper Pääkkönen. Lisäksi rooleissa nähdään Ville Virtanen, Pekka Strang, Krista Kosonen, Peter Franzén, Eero Aho, Tommi Korpela ja Eero Milonoff. Ensimmäiset elokuvat 6/12 ja 7/12 saavat ensi-iltansa syksyllä 2021 ja syksyllä 2022.

 

Kuvassa on Jasper Pääkkönen ase kädessä ja militaristisessa asussa.  Kuvan sävy on puna-musta. Taustalla näkyy helikopteri.

Kuva: Jere Hietala

 

Antti J. Jokisen perustama Cinematic Inc. on luomassa kansainvälistä Omerta-toimintaelokuvien sarjaa perustuen Ilkka Remeksen suosituimpiin teoksiin.Toimintatrillerien keskiössä ovat Euroopan parhaista erikoisjoukoista kerätyt sotilaat ja poliisit, Omerta-joukot.

Kansainvälinen suurprojekti tuo monin tavoin uutta henkeä suomalaiseen elokuvaan niin tuotanto-, toteutus- kuin yhteistyötavoiltaan. Tuotannossa käytetään esimerkiksi ensimmäistä kertaa Suomessa tulevaisuusteknologiaa ja pelimoottoreita sisällön luomisessa.

Terroristien hyökkäys presidentin linnan itsenäisyyspäivän juhliin

Ensimmäisenä tuotetaan Remeksen bestselleriin 6/12 (WSOY, 1992) perustuvat elokuvat 6/12 ja 7/12, jotka ohjaa Antti J. Jokinen. Elokuvien tarina on panttivankitrilleri, jossa serbialaiset terroristit iskevät Suomeen, presidentin linnaan itsenäisyyspäivän juhliin.

Elokuvien käsikirjoittajia ovat Jokinen ja Mika Karttunen.

”Olen hyvin iloinen siitä, että 6/12 saa elokuvan muodon. Tuntuu erityisen hienolta, että valkokankaalle päätyy juuri 6/12, sillä se syntyi poikkeuksellisella tavalla.

Olin koko syksyn tehnyt toista kirjaa, kunnes itsenäisyyspäivän kynnyksellä mieleeni välähti tilanne, jossa Suomen eliitti joutuu presidentinlinnan vastaanotolla panttivankidraaman kohteeksi. Aloin siltä istumalta hahmotella tapahtumien kulkua ja jatkoin yhteen putkeen, kunnes runko oli valmis.
   
Ehkä 6/12:n asema luetuimpana kirjanani johtuu tästä korkeaenergisestä lähtökohdasta – ja toivoakseni luo vankan pohjan myös elokuvalle.”, kertoo Ilkka Remes.

 

Kuvassa on Jasper Pääkkönen kypärä päässä sivukuvassa.  Kuva on punertava ja musta.

Kuva: Jere Hietala

 

Kansainvälisessä suurtuotannossa tunnettuja tähtiä ja suomalaisittain harvinaista toimintaa

6/12- ja 7/12-elokuvien päähenkilö on Max Tanner, joka kuuluu Omertaan Suomen Suojelupoliisin (SUPO) edustajana. Tannerin roolin näyttelee Jasper Pääkkönen. Muissa merkittävissä rooleissa ovat muiden muassa Ville Virtanen, Pekka Strang, Krista Kosonen, Peter Franzén, Eero Aho, Tommi Korpela ja Eero Milonoff.

Kahdessa ensimmäisessä Omerta-elokuvassa nähdään myös ruotsalainen naispääosan esittäjä sekä muita merkittäviä ulkomaalaisia näyttelijöitä, jotka julkistetaan Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa 2020.

6/12- ja 7/12 -elokuvien tapahtumat keskittyvät Helsinkiin, Moskovaan, Brysseliin ja Minskiin. Elokuvia kuvataan sekä Suomessa että ulkomailla ja niissä puhutaan suomen lisäksi englantia, ruotsia ja serbiaa. Esimerkiksi Helsingin keskustassa tullaan tekemään suuri takaa-ajokohtaus, jonka lopullisessa toteutuksessahyödynnetään myös pelialalla kehitettyjä pelimoottoreita ja virtuaalimaailmoja.

”Olen siitä onnellisessa asemassa, että saan työskennellä Suomen  arvostetuimpien näyttelijöiden kanssa. Kunnioitan tätä saamaani luottamusta suuresti.

Herkempien draamojen jälkeen on ideaalia ohjata Ilkka Remeksen menestyskirjaa, ja juuri viihde-elokuvien suurkuluttajille. Tekijänä on mukava siirtyä genrestä toiseen.

Cinematic myös satsaa nyt ja jatkossa tulevaisuusteknologian kehittämiseen. Tavoitteenamme on nostaa se ja virtuaalimaailmat merkittäväksi vientituotteeksi näiden elokuvien rinnalle. Haluamme olla edelläkävijöitä.”, sanoo Antti J. Jokinen

Elokuvakokonaisuudesta myös televisiosarja

6/12- ja 7/12-elokuvat tuottavat Mikko Tenhunen (mm. Tuntematon sotilas, 2017), Antti J. Jokinen ja Evelin Penttilä / Stellar Film(mm. Helene, 2020). Elokuvien kokonaisbudjetti tulee olemaan pohjoismaisella mittapuulla merkittävä ja se varmistuu kevään 2020 aikana. Cinematicin vastaavina tuottajina ovat Mikko Kodisoja, Thomas Fanning ja Sara Norberg, ja SF Studiosin vastaavana tuottajana Yaba Holst.

Ensimmäisten Omerta-elokuvienkuvaukset alkavat syksyllä 2020. Valkokankailla ne nähdään syksyllä 2021 ja syksyllä 2022. Elokuvat levittää ja markkinoi SF Studios, joka vastaa myös elokuvan kansainvälisestä myynnistä. Kahden ensimmäisen elokuvan kokonaisuudesta julkaistaan myöhemmin kuusiosainen televisiosarja, jonka esittää C More. Myös elokuvat tullaan näkemään C Morella elokuvateatterilevityksen jälkeen.

“Olemme todella innoissamme tästä Antti J. Jokisen projektista, jolla on kaikki mahdollisuudet olla ensi vuosikymmenen suurin kotimainen elokuva.”, toteaa Antti Toiviainen Sf Studioista.