Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.06.2021

Anna Kortelaisen kirjoittamaa museodraamaa Lappeenrannan taidemuseolla elokuussa

Talvisodan aikana viipurilaisille tarjottiin mahdollisuutta jättää rakkaat aarteensa kotiin, josta viranomaiset huolehtisivat ne omistajien perässä evakkopaikkakunnille. Mutta kuinkas sitten kävikään? Todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin perustuva museodraama kertoo unohdetun, koskettavan tarinan sanoin, kuvin, museoesinein ja sävelin Lappeenrannan taidemuseolla elokuussa.

 Evakkoja on kuvattu Viipurin asemalla 22.11.1939.

Evakkoja Viipurin asemalla 22.11.1939. Kuva: SA-kuva

 

Näkemiin, Viipuri! on monia taiteen lajeja, musiikkia, esineteatteria ja immersiivisyyttä hyödyntävä esitys, joka elävöittää Suomen historiaa ja tuo 80 vuoden takaiset tapahtumat Viipurissa samaistuttavassa muodossa lähelle tämän päivän ihmisiä. Museodraama perustuu kirjailija, taidehistorioitsija Anna Kortelaisen käsikirjoitukseen Viipurin evakuoinnista talvisodan melskeessä. Tarina pohjautuu oikeisiin historiallisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Näytelmässä on esillä Etelä-Karjalan museon kokoelmaesineistöä Viipurin alueelta.
 
Esityksen kautta katsoja pystyy samaistumaan näytelmässä esiintyviin hahmoihin ja voi kokea museokäynnin voimakkaampana elämyksenä kuin tavallisen museovierailun. Tunnin mittaisen esityksen aikana näyttelijät kuljettavat katsojia museon eri saleissa museoesineiden ympäröimänä luoden kokonaisvaltaisen elämyksen. Laulava esiintyjäjoukko on koottu Lappeenrantalaisista paikallisista musiikin ja teatterin ammattilaisista sekä osaavista ja aktiivisista harrastajista.

 

Näkemiin, Viipuri! -näytökset:

ke 18.8. klo 17 (ensi-ilta)  
su 22.8. klo 16  
ma 23.8. klo 17
ke 25.8. klo 17
pe 27.8. klo 17
su 29.8. klo 16  
ma 30.8. klo 17  
ke 1.9. klo 17  
su 5.9. klo 16