Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.04.2020

Amos Rexin Generation 2020 -näyttely jatkuu kesän yli

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan johdosta kesälle suunnitellut Karoliina Hellbergin, Tero Kuitusen ja Raimo Saarisen näyttely “Between Us” sekä Raija Malkan ja Kaija Saariahon näyttely “Blick” siirtyvät kesään 2021.

 

Kuvassa on Amos Rexin näyttelytila, jossa on valkoisella alustalla kivisiä, tumman harmaita  eläinaiheisia patsaita. Tilassa taukana otauluja seinällä.

Kuva: Riku Pihlanto/Amos Rex

 

Kesä 2020:

Generation 2020 avataan uudestaan yleisölle poikkeustoimien hellittäessä ja näyttelyä jatketaan kesän yli 23.8. saakka. Ennen museon sulkeutumista yli 39 000 kävijää kerännyt, yli kahdeksankymmenen 15–23-vuotiaan taiteilijan töistä koostuva Generation 2020 on kiehtova kurkistus nousevan tekijäpolven ajatuksiin ja taiteeseen. Näyttelyn teokset ovat yhä ajankohtaisempia näin maailmanlaajuisen kriisin keskellä. Taiteilijat käsittelevät ajassamme esiintyviä suuria ilmiöitä ja kysymyksiä usein henkilökohtaisten kokemustensa kautta.  

Toukokuulle suunniteltu Generation Festival toteutetaan Bio Rexissä Taiteiden yönä 20.8. Festivaali tarjoaa teoksia, jotka ovat nykyteatterin ja performanssin välimaastossa, ja niille on ominaista taiteilijan ja yleisön kohtaaminen.  

Amos Rex verkossa:

Näyttelyn ollessa kiinni Amos Rex pysyy auki verkossa. Museon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa pääsee nauttimaan taiteesta mm. usealla eri kielellä toteutettujen opastettujen kierrosten, live-taiteilijatapaamisten ja taideteoskatsausten kautta. Verkkosisällöt keskittyvät aikaamme sopiviin teemoihin, joita ovat esimerkiksi Absurdi aika, Hitaus ja Rohkea nuoruus. Sisällöt löytyvät verkosta osoitteessa www.amosrex.fi/online. Myös perheen pienimmille on oma kierros: www.amosrex.fi/oun-kierros.

Kesä 2021: Between Us ja Blick

Amos Rexin uusien ja 1930-luvun funkkistilojen halki kulkeva Between Us -näyttely järjestetään kesällä 2021. Se tulee koostumaan taiteilijoiden Karoliina Hellbergin, Tero Kuitusen ja Raimo Saarisen varta vasten näyttelyä varten luoduista teoksista. Kuvataiteilija Raija Malkan ja säveltäjä Kaija Saariahon maalauksellinen, tilallinen ja musiikillinen “Blick” siirtyy myös vuodella eteenpäin. Näyttelyn nimi Blick (Katse) viittaa kuvataiteilija Wassily Kandinskyn 1912 julkaistuun runoon, joka sisältyy Kaija Saariahon näyttelyssä kuultavaan äänimaisemaan.