Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.12.2020

Alvar Aalto -museossa avautuu keräilijä Pertti Männistön laaja Aalto-kokoelma

Alvar Aalto -museon suuren näyttelysalin valtaa tammikuussa laja ja upea yksityinen Aalto-kokoelma, keräilijä Pertti Männistön kokoelma.

Kuva on jaettu kuuteen osaan, joissa on Alvar Aallon suunnittelema nojatuoli, matala hylly, kaksi lamppua ja keskellä keltaisella pohjalla teksti Alvar Aalto ja Aallon maljakon muoto ohutviivapiirroksena.

Kuva: Alvar Aalto -museo

 

Männistö päätyi Aalto-keräilijäksi omien sanojensa mukaan sattumalta, mutta vuosien mittaan kokoelmasta on kasvanut yli tuhat esinettä käsittävä kokonaisuus, johon kuuluu huonekalujen, valaisinten ja lasiesineiden lisäksi Alvar ja Aino Aallon suunnittelemia sisustusdetaljeja.

Erityisen kiinnostavaksi kokoelman tekee Männistön keskittyminen vanhempiin kalusteisiin ja valaisimiin, joista hänen kokoelmassaan löytyy useita erikoisiakin variaatioita. Männistön kokoelma on varsin edustava juuri Aaltojen teollisen muotoilun ensiaskeleiden osalta.

Pertti Männistö on itse järjestänyt näyttelyjä mittavasta kokoelmastaan sekä lainannut auliisti esineitä näyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tätä ainutlaatuista kokoelmaa esitellään laajasti suurelle yleisölle.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi näyttelyn avajaisia juhlitaan virtuaalisesti Alvar Aalto -säätiön Instagram-kanavalla tiistaina 5.1.2021 klo 18.00.

MUOTOJA MONEKSI – 30 vuotta intohimoista keräilyä
Alvar Aalto -museo, 7.1.–21.3.2021