Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.09.2019

Aleksi Mäkelän ohjaama Olen suomalainen -elokuvan ensi-ilta lähestyy - katso Kari Tapion ja Pia Vihervaaran ensitreffien alku

Kari Tapion elämään perustuva Olen suomalainen -elämäkertaelokuva tulee ensi-iltaan 13.9.2019. Elokuva kertoo Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran elämänpituisen rakkaustarinan ja sen pääroolit näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Nuorena Karina ja Piana nähdään elokuvassa Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola.

Katso alla olevasta kohtauksesta, millaisena ohjaaja Aleksi Mäkelä näkee Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran ensitreffien alun Olen suomalainen -elokuvassa.

 

 

Viime vuonna kuvatussa elokuvassa nähdään valtava joukko suomalaisen musiikin historian merkkihenkilöitä. Dannyä näyttelee Iikka Forss, Ilkka Vainiota esittää Ilkka Heiskanen, Toivo Kärjen roolin näyttelee Aake Kalliala, Reijo Taipaleen Joni Leponiemi ja Fredin roolissa nähdään Mikko Töyssy. Säveltäjä Veikko Samulia näyttelee Mikko Kouki ja sanoittaja Chrisse Johanssonia Joanna Haartti. Sakari Kuosmanen on elokuvassa roudari Pussinen.

Olen suomalaisen ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja se on tehty yhteistyössä Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poikien Joona, Jani ja Jiri Jalkasen kanssa. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Marko Leino ja Tomi Tuikkala, se on Solar Filmsin ja Nummela Filmin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuvan ensi-illan jälkeen alkaa mittava elokuvan ja Kari Tapion tribuuttikonserttien yhteiskiertue, jonka aikana nähdään elokuva ja kuullaan Kari Tapion aikanaan esittämiä lauluja. Konsertissa esiintyy Kari Tapion orkesteri Hänen orkesterinsa solisteinaan Jani Jalkanen ja Dimitri Keiski. Kiertue alkaa 13.9. Ylläkseltä ja päättyy 22.11. Saloon. Muut kiertuepaikkakunnat ovat Kemijärvi, Raahe, Muhos, Kiuruvesi, Kalajoki, Ylivieska, Imatra, Kuusankoski, Lohja, Rauma, Naantali, Pori, Kyrö, Klaukkala, Karkkila ja Järvenpää. Kiertue matkaa myös Fuengirolaan Espanjaan, jossa luvassa on viisi erikoisiltaa lokakuussa, jolloin elokuva nähdään paikallisessa elokuvateatterissa kolme kertaa, minkä lisäksi paikallisessa ravintolassa on kaksi konserttia. Elokuva nähdään normaalisti elokuvateattereissa kautta maan 13.9. lähtien.

 

Kuvassa ovat Kari Tapiota ja Pia Vihervaaraa näyttelevät Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola juuri kirkosta tulleena avioparina.  Eerolalla on päällään valkoinen, tyköistuva morsiuspuku ja Sinisalolla tumma puku ja valkoinen paita.  Kuvassa molemmat ovat sivuttain ja Sinisalo pitää Lymiä kiinni vyötäröltä.  Vieressä on molemmin puolin hääväkeä päällystakit päällä.  Kirkosta näkyy vaaleita hirsiä sivuilla ja ylhäällä.Pia Viheriävaara (Talvikki Eerola) ja Kari Tapio (Tatu Sinisalo). Credit: Solar Films / Jouko Piipponen

 

Elokuvaohjaaja Aleksi Mäkelä tunnetaan muun muassa Solar Filmsin tuottamista menestyselokuvista Häjyt, Pahat Pojat, Matti, Rööperi ja Kotirauha, kulttisarjasta Kylmäverisesti sinun sekä lukuisista muista elokuvista ja tv-sarjoista. Aleksi Mäkelälle myönnettiin Elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Jalkanen, syntyi Suonenjoella 22.11.1945. Hän menehtyi sairaskohtaukseen joulukuussa 2010. Kari Tapio sai uransa aikana yhteensä 21 kultalevyä, 8 platinalevyä ja yhden tuplaplatinan. Iskelmä-Finlandian hän sai vuonna 2003. Lisäksi hänet valittiin Emma-gaalassa parhaaksi miespuoliseksi artistiksi vuosina 1999 ja 2005.

 

Elokuvan tiedot

Ohjaus
Aleksi Mäkelä

Tuottajat
Markus Selin, Jukka Helle

Executive-tuottaja
Joona Jalkanen

Käsikirjoitus
Marko Leino, Tomi Tuikkala

Kuvaus
Pini Hellstedt F.S.C.

Lavastus
Pirjo Rossi

Pukusuunnittelu
Anu Pirilä

Maskeeraussuunnittelu
Laura Rantaniemi

Äänisuunnittelu
Jyrki Rahkonen

Musiikki
Lasse Sakara, Kalle Chydenius

Leikkaus
Kimmo Taavila