Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.01.2022

Aino Sunin Sydänpeto-elokuva Göteborgin elokuvajuhlien pääkilpasarjaan

Aino Sunin ohjaama intensiivinen draama Sydänpeto (kansainväliseltä nimeltään Heartbeast) saa maailmanensi-iltansa Göteborgin elokuvajuhlien (28.1.–6.2.2022) arvostetussa Nordic Competition -pääkilpasarjassa helmikuun alussa. Sarjassa nähdään 9 elokuvaa, jotka kilpailevat parhaan pohjoismaisen elokuvan palkinnosta. Mukana ovat myös Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 sekä Eskil Vogtin yliluonnollinen trilleri The Innocents.

Sydänpeto kertoo rap-artistin urasta haaveilevasta, nuoresta ja särmikkäästä Elinasta (Elsi Sloan). Muutto Etelä-Ranskaan uusioperheen luo tutustuttaa hänet sisarpuoleensa, lahjakkaaseen balettitanssija Sofiaan (Carmen Kassovitz). Heidän välilleen muodostuu nopeasti jännitteinen suhde, jossa valtapelit ja mustasukkaisuus johtavat kohtalokkaisiin seurauksiin.
 
Göteborgin festivaalin valintaperusteluissa elokuvaa kuvaillaan kiehtovaksi, päähenkilö Elinaa lumoavaksi, sekä kehutaan elokuvan tiivistä tunnelmaa ja sen upeaa musiikkia.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Aino Sunin ensimmäinen pitkä fiktioelokuva on nimeltään Sydänpeto (Heartbeast) saa ensi-iltansa Göteborgin elokuvajuhlilla 28.1.–6.2.2022.

Aino Suni. Kuva: yle.fi

Sydänpeto on ohjaaja-käsikirjoittaja Aino Sunin ensimmäinen pitkä fiktioelokuva. Sunin pitkä dokumenttielokuva, rap-artisti Mercedes Bentsosta kertova Ei koskaan enää, sai ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla loppuunmyydyissä näytöksissä vuonna 2018 ja kilpaili kotimaisessa kilpasarjassa Tampereen elokuvajuhlilla vuonna 2019. Sunin ja Sonya Lindforsin yhdessä ohjaama Shake! on osa Tuffi Filmsin valtionpalkinnon voittanutta Yksittäistapaus-lyhytelokuvien sarjaa.

Elsi Sloanoin ensimmäinen elokuvarooli on Sydänpeto-elokuvassa Elinan roolissa.

Elsi Sloan. Kuva: Kerttu Hakkarainen

Elsi Sloan (s. 2000) tekee ensimmäisen elokuvatyönsä Sydänpeto-elokuvassa Elinan roolissa. Sloan opiskelee näyttelijäntyötä Nätyllä ja hänet tunnetaan myös muusikkona. Hänen vastanäyttelijänään balettitanssija Sofian roolissa nähdään nouseva ranskalaistähti Carmen Kassovitz.

Ranskalais-saksalais-suomalaisena yhteistuotantona valmistunut, ranskaksi ja suomeksi puhuttu Sydänpeto on Aino Sunin, tuottaja Ilona Tolmusen (Elokuvatuotantoyhtiö Made), Elsi Sloanin ja kuvaaja Kerttu Hakkaraisen ensimmäinen pitkä fiktioelokuva. Elokuvan teossa on ollut mukana lukuisia maineikkaita muusikoita: Sydänpedon musiikista vastaa Air-yhtyeestä tuttu Jean-Benoît Dunckel, jonka sävellyksiä on kuultu useissa tunnetuissa elokuvissa, kuten Lost in Translation, Virgin Suicides ja Summer of 85. Elokuvan uskottavaa rap-maailmaa ovat olleet luomassa ranskalainen rap-tähti Chilla sekä suomalaisartistit Yeboyah ja Mercedes Bentso. Yhteistuottajina ovat toimineet Sébastien Aubert (Adastra Films, Ranska) ja Frauke Kolbmüller (Oma Inge Film, Saksa).

 
Sydänpeto saa teatteriensi-iltansa Suomessa syksyllä 2022, elokuvan levityksestä Suomessa vastaa B-Plan Distribution.