Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.07.2020

Ääniteos Jäänteitä kuultavissa - osallistu tutkimukseen

Jyväskylän yliopiston TAIDEKO-tutkimushankkeessa toteutettu ääniteos Jäänteitä on nyt kuunneltavissa ja tutkimukseen voi osallistua vastaamalla teoksen vastaanottokyselyyn. Äänisuunnittelija ja muusikko Pietu Arvolan, runoilija Olli-Pekka Tennilän ja tutkija Nina Sääskilahden äänitaideteos Jäänteitä tutkii hiljaisuuden ja melun suhteiden kautta syntyviä uusia yhteyksiä ja havaitsemisen prosessia Jyväskylän Mustankorkean jäteaseman ja Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon teknobiosfääreissä.

 https://r.jyu.fi/D6K

Kettuperhe, Mustankorkean asukkaita. Kuva: Olli-Pekka Tennilä.

 

Teos on toteutettu osana Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen tutkimushanketta Taide, ekologia ja ihmisen monimuotoinen luontosuhde – kohti yhteistä tulevaisuutta (Koneen säätiö 2020–2022). Ensiesityksensä teos sai osana Radio Jyväskylän Kesää. Voit kuunnella teoksen nyt täältä https://soundcloud.com/user-476914634/jaanteita

Taide, ekologia ja ihmisen monimuotoinen luontosuhde -hankkeessa (TAIDEKO) tutkitaan ihmisten luontosuhdetta ja ympäristöaiheisia teoksia taiteentutkimuksen, kulttuurintutkimuksen ja ekologian menetelmien avulla. Tieteenaloja yhdistävän tutkimuksen tavoitteena on selvittää luontosuhteen ulottuvuuksia selittäviä tekijöitä sekä samalla lisätä osallistujien tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta ja sen säilyttämisen tärkeydestä. Syksyllä ilmoitetaan hankkeen tulevasta toiminnasta, kaikille avoimista työpajoista ja elokuvanäytöksistä.

Voit nyt osallistua tutkimukseen vastaamalla ääniteoksen vastaanottokyselyyn: https://r.jyu.fi/D6K

Kyselyssä sinulta kysytään teoksen kuuntelukokemuksestasi. Teosta koskevien kysymysten jälkeen kyselyssä on myös yleisempiä luontosuhdetta koskevia kysymyksiä. Vastausaikaa kyselyyn on vuoden loppuun saakka. Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan elokuvalippuja vastausajan päätyttyä.