Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.04.2021

120 vuotta täyttävä TTT juhlii yltäkylläisellä ohjelmistolla - tulossa 12 kantaesitystä

Tampereen Työväen Teatteri viettää tänä vuonna 120 vuotisjuhlaa runsaalla ohjelmistolla. Tänään julkistetaan 12 ensi-iltaa, ja kaikki ovat kantaesityksiä. Kantavana teemana ohjelmistossa on murros. Uutuusnäytelmissä ollaan yhteiskunnallisten, kulttuurisen tai henkilökohtaisten muutoksen äärellä.

 

Kuvassa on tummalla näyttämöllä punkkari soittamassa kitaraa ja taustalla on kirkas valo.

Punk, Heidi Kiviharju. Kuva:Kari Sunnari

 

Teatterinjohtaja Otso Kautto kertoo: “Ohjelmistossa näkyy kattava läpileikkaus ihmisistä muutosten äärellä, myös yhteiskunnasta muutoksen äärellä. Tapahtumia, joilla on seurauksia ja joita seurauksia me elämme parhaillaan. Tai nyt päällä olevia tuntumia, tunnelmia, ihmisten välisiä asioita, joilla saattaa olla seurauksia tulevaisuudessa”. Ohjelmistoon on uutuksien lisäksi haluttu tuoda uusintaensi-iltoina niitä, joiden kausi jäi viime näytäntökaudella kesken.

Suurella näyttämöllä nähdään peräti neljä musikaalia. Tulossa on kaksi uutuusmusikaalia ja niiden lisäksi ohjelmistossa jatkavat kysytyt musikaalihitit Hamlet ja Kinky Boots. Roald Dahlin kirjaan perustuva vuosituhannen musikaalitapaus Matilda saa Suomen kantaesityksensä 27.10. Tammikuun 2022 Suomen kantaesitysmusikaali on maailmanlaajuiseksi ilmiöksi noussut Come From Away. 9/11-tragediaa seuranneisiin tositapahtumiin perustuva kanadalaismusikaali ei voisi olla ajankohtaisempi. Hitler ja Blondi palaa ohjelmistoon viikon esitysjaksolle 2.-6.11.

Eino Salmelaisen näyttämöllä syksy suo kaksi kotimaista kantaesitysnäytelmää: PUNKin ja Poikakoodin. Lisäksi nähdään yksi Suomen kantaesitys, Kaksi paavia. Visuaalisen teatterin keinoja käyttävänä kantaesityksenä julkistamme nyt kevään 2022 uutuuden, taide-elokuvien klassikkoon perustuvan Berliinin taivaan alla. Yhteistuotanto Tunnit, viikot, kuukaudet aloittaa sekin Tampereen-esityskautensa keväällä.Ensi-iltansa saa myös Kiasman ja Esitystaiteen seuran kanssa tuotettu Kuunteleminen.

 

Kuvassa on oikealla edessä Johanna Tohni punaisessa puvussa mikrofoni kädessään ja taustalla on Riku Suokas istumassa tuolissa.

Mars vs. Venus?2 - Uusintaottelu, Riku Suokas ja Johanna Tohni. Kuva Kari Sunnari

 

Kellariteatterissa pohjoismaisen kantaesityksensä saa palkitun kanadalaiskirjailija Sarah Berthiaumen Nyotaimori sekä uusi kotimainen Fransiskus ja Hildegard. TTT-Klubin uutuudet ovat Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu ja Ukkometsot.  

Syksy 2021 uudet ensi-illat (ensi-iltajärjestyksessä):

Poikakoodi 16.9., kantaesitys (Eino Salmelaisen näyttämö)
Nyotaimori 18.9., pohjoismainen kantaesitys (Kellariteatteri)
Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu 24.9., kantaesitys (TTT-Klubi)
Kaksi paavia 28.9., Suomen kantaesitys (Eino Salmelaisen näyttämö)
Ukkometsot 14.10., kantaesitys (TTT-Klubi)
PUNK 19.10., kantaesitys (Eino Salmelaisen näyttämö)
Matilda 27.10., Suomen kantaesitys, (Suuri näyttämö)
Fransiskus ja Hildegard 4.11., kantaesitys (Kellariteatteri)
Kuunteleminen, kantaesitys, Tampereen ensi-ilta syyskaudella (Eino Salmelaisen näyttämö)

Kevät 2022 uudet ensi-illat:

Come From Away Suomen kantaesitys (Suuri näyttämö)
Berliinin taivaan alla kantaesitys (Eino Salmelaisen näyttämö)
Tunnit, viikot, kuukaudet Suomen kantaesityksen Tampereen ensi-ilta (Eino Salmelaisen näyttämö)