Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.02.2021

Yuki Abe on Vuoden kalustesuunnittelija 2021

Sisustusarkkitehdit SIO on valinnut Vuoden 2021 kalustesuunnittelijaksi Yuki Aben. Yuki Abe (s.1974) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta sisustusarkkitehdiksi ja kalustesuunnittelijaksi vuonna 2005 ja opiskellut sitä ennen sekä Lahden muotoiluinstituutissa että Tokiossa (Musashino Art University).

Kuvassa on Yuki Abe kuvan vasemmassa reunassa taustanaan vaalean harmaa seinä. Hänellä on päällään tummatyötakki ja valkoinen t-paita.

Kuva: SIO

 

Abe työskentelee perustamassaan Mottowasabi Oyssä. Hän on osakas ja muotoilujohtaja myös Luomoa Oy:ssä.

Yuki Abe on suunnitellut pääsääntöisesti kalusteita suomalaiselle kalusteyritys Viverolle, joka tunnetaan laadukkaista kotimaisista julkitilakalusteista, mutta myös mm. Selka-linelle pöytiä ja Barrisolille akustisia tilanjakajia.

Juryn mielestä Yuki Aben suunnittelemat kalusteet ovat sympaattisia, leikkisiä ja niissä korostuu huolelliset detaljit sekä käytettävyys. Aben suunnittelu on persoonallista, kekseliästä ja lopputuloksessa yhdistyy kauniilla tavalla japanilainen ja suomalainen minimalistinen estetiikka. Abe on tuottelias ja on menestynyt haastavalla alalla, Kotimainen kalusteteollisuus kaipaa juuri nyt hänen kaltaisiaan lahjakkuuksia ja korkeatasoisia tuotteita, joissa on jujua.

Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna Vuoden 2020 sisustusarkkitehtitoimistosta sisustusarkkitehti SIO Tiina Närkki, vuoden kalustesuunnittelija 2019 sisustusarkkitehti SIO Ari Kanerva, sisustusarkkitehti SIO Petra Lassenius ja arkkitehti SAFA Eero Lundén. Tuomariston sihteerinä toimi SIOn pääsihteeri Minna Borg.