Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.06.2021

Vesala yhdisti voimansa huipputuottaja Jurekin kanssa - uusi single ulkona 4.6.2021

Tammikuussa laulaja-lauluntekijä Figaron kanssa duetoinut Vesala julkaisee odotettua uutta soolomusiikkia perjantaina 4. kesäkuuta.

Uudella kappaleellaan Kysy mua ulos Vesala tekee ensimmäistä kertaa yhteistyötä lukuisien hittien takana olevan tuottajan Jurekin kanssa:

"Kysy mua ulos" on Vesalan uutta kesäkuussa 2021 tuotantoa.

Vesala ja Kysy mua ulos. Kuva: Viivi Huuska

”Ollaan puhuttu Jurekin kanssa vuosia, että pitäisi kokeilla tehdä yhdessä musiikkia. Ollaan sentään käyty sama lukio ja tehty tässä molemmat vuosien aikana jo kaikenlaista. Joulukuussa 2020 oli viimein aika kokeilla mitä tapahtuu kun me kaksi lyödään musiikilliset hynttyyt yhteen. Ihan älyttömän hauskaa on ollut, biisejä vaan tulee ja tulee. Jurek on tuottanut, minä sanoittanut ja yhdessä sävellettiin – ihanaa päästä julkaisemaan tämä!”

Kappale on ensimmäinen singlejulkaisu Vesalan tulevalta kolmannelta sooloalbumilta. Myös Jurek on uudesta yhteistyöstä innoissaan:

”Vihdoin planeetat osuivat kohdalleen ja päästiin samaan huoneeseen tekemään musaa! On ollut aivan ihanaa rakastua musantekemiseen ja musaan uudestaan Paulan kanssa ja odotan innolla että jengi kuulee mitä kaikkee ollaan puuhasteltu!”

Vesala kuuluu Suomen arvostetuimpiin ja seuratuimpiin artisteihin. Hänen musiikkinsa on erityinen yhdistelmä taiteellista tinkimättömyyttä sekä koko kansan tavoittavia pophittejä radio- ja suoratoistopalveluiden soitetuimpien kappaleiden listoilta. Debyyttisooloalbumi Vesala julkaistiin vuonna 2016. Huikean vastaanoton ja peräti neljä Emma -palkintoa kerännyt levy vahvisti Vesalan asemaa omaleimaisena artistina. Debyytti sai odotetusti jatkoa keväällä 2020, kun kultaa striimannut Etsimässä rauhaa -albumi julkaistiin.

Yksi Vesalan uuden singlen julkaisuun liittyvä promokuva.

Vesalan promokuva. Kuva: Viivi Huusko

Taiteen monilahjakkuutena tunnettu Vesala on palkittu lukuisilla arvostetuilla taiteen palkinnoilla, kuten Juha Vainio -palkinnolla vuonna 2016, ensimmäisenä naisena Reino Helismaa -sanoittajapalkinnolla keväällä 2019, musiikin valtionpalkinnolla syksyllä 2019 ja Setlementtiliiton Alli Trygg -tunnuspalkinnolla syksyllä 2020. Lisäksi hän on ainoa nainen, joka on ollut ehdolla sekä Emma- että Jussi-palkinnon saajaksi.