Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.12.2020

Uusi Kari Ala-Pöllänen -kuoropalkinto myönnettiin ensi kertaa ansioituneelle kuoronjohtajalle

Tapiolan kuoron ja Nuorten kuoroliiton syksyllä 2020 perustaman Kari Ala-Pöllänen -palkinnon saajaksi on valittu jyväskyläläinen FM Henna Mikkonen

Tapiolan kuoron ja myös Vox Aurean entisen kuoronjohtajan Kari Ala-Pölläsen nimeä kantava valtakunnallinen palkinto myönnetään ansioituneelle kuoronjohtajalle, jonkatoiminta koulukuorojen parissa on ollut merkittävää ja koko alaa inspiroivaa. Nytensimmäistä kertaa myönnettävä palkinto jaettiin Henna Mikkoselle Jyväskylän yliopiston kuusijuhlassa keskiviikkona 16.12.2020.

 

Kuvassa on Jyväskylän normaalikoulun pienten kuoro harjoituksissa ja he ovat neljässä rivissä omissa vaatteissaan.

Jyväskylän normaalikoulun pienten kuoro saliharjoituksissa. Kuva: Jyväskylän normaalikoulu

 

Mikkonen toimii Jyväskylän Normaalikoulun alakoulussa musiikinopettajana. Hän on jo vuosien ajan johtanut koulussa kolmea perustamaansa kuoroa, jotka ovat innostaneet laulamisen pariin noin 100 lasta vuosittain. Laulamisen ilo on istutettu vahvaksi osaksi koulun toimintakulttuuria, ja Mikkonen on työssään johdattanut lapset eri musiikkigenrejen ja aikakausien pariin haastavampaa kuoromusiikkia unohtamatta. Kuorot ovat toteuttaneet vuosien varrella myös erilaisia musiikkiteatteriproduktioita, joiden suunnittelussa kuorolaisilla on ollut aktiivinen rooli.

Mikkosen kuorojen kautta luokanopettaja- ja musiikinopettajaopiskelijat ovat tutustuneet kuorotoiminnan mahdollisuuksiin ja arvoon osana koulutyötä. Opiskelijoiden mukana malli leviää myös valtakunnallisesti.
Palkinnon saajan valitsi lautakunta, jossa mukana olivat Kari Ala-Pölläsen ohella Tapiolan

kuoron taiteellinen johtaja Pasi Hyökki, Tapiolan kuoron varajohtaja Anna Matvejeff- Haapaniemi, Nuorten kuoroliiton taiteellinen johtaja Anna Nora sekä Sing & Shine -kuorojen johtaja Sanna Valvanne.