Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.11.2011

Työn uudet muodot ja musiikin tekijänoikeudet - tietoa tarjolla

Kutka -hankkeen joulukuun koulutuksissa paneudutaan epätyypilliseen työllistymiseen sekä musiikin tekijänoikeusjärjestelmään.

Etelä-Karjalan taide ja kulttuuri Kutka -hankkeen tavoitteena on parantaa maakunnan luovien toimijoiden toimintamahdollisuuksia. Joulukuun koulutuksissa paneudutaan epätyypilliseen työllistymiseen sekä musiikin tekijänoikeusjärjestelmään.

Työmarkkinat ovat muuttuneet ja yhä useampi työskentelee palkkatyön ja yrittäjyyden välimaastossa. Sivutoiminen yrittäjyys on varsin yleistä. Sivutoimiset yrittäjät voivat toimia rinnakkain tai jaksoittain yrittäjinä ja palkansaajina. Monet heistä kokevat työttömyysturvaa koskevat säännöt vaikeina, eikä tulkinta työ- ja elinkeinotoimistoillekaan ole aina helppoa.

Työn uusiin muotoihin ja yrittäjyyteen paneutuvat Lappeenrannassa johtava asiantuntija Riitta Ylätalo PKT-säätiöstä ja asiantuntija, varatuomari Liisa Peltokangas. Ylätalo on vetänyt työryhmää, jonka ansiosta osa-aikaisen yrittäjyyden ja työllistymisen esteisiin on saatu muutoksia ja Työ- ja elinkeinoministeriö on täsmentänyt sivutoimista yrittäjyyttä koskevia ohjeistusta. Tarjolla on siten uusinta tietoa. Tilaisuus on 7.12. kello 16−18 Valtakadulla Saitan tietokoneluokassa, Energialaitoksen vanhimmassa rakennuksessa. Opastus on ovelta lähtien.

Musiikin tekijänoikeuksista kuullaan Imatralla. Avainasiakaspäällikkö Mika Nikula Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry:stä kertoo, mikä Teosto on ja mikä sen rooli on esimerkiksi tapahtumajärjestämisessä. Teosto edustaa noin 25 000:ta kotimaista ja noin kahta miljoonaa ulkomaista musiikin tekijää ja kustantajaa. Tilaisuuden toisena puhujana on Heidi Aho Fullsteam Oy:stä. Hän kertoo, millaista on olla Teoston kumppani. Fullsteam Oy on musiikin monitoimiyhtiö, joka on muun muassa tuonut Princen Suomeen. Tule kuulemaan, miten se tapahtui. Tilaisuus on Saimaan ammattikorkeakoulun Linnalan kampuksella 8.12. kello 16−17.30. Opastus on ovelta lähtien.

Ennen kummankin luennon alkua on mahdollista perehtyä Amusa kulttuuritorin ja eKarjala tapahtumakalenterin käyttöön ohjatusti eli itse samalla tehden. Nämä koulutukset alkavat edellä mainituissa paikoissa kello 14.00 kumpanakin päivänä. Voit halutessasi tulla myös suoraan luennolle. Ilmoittautumiset kahvitarjoilun vuoksi luennoille ja koulutukseen 5.12.2011 mennessä sähköpostilla osoitteeseen anu.talka@lappeenranta.fi.

Kutka-hankkeen toimijaorganisaatioita ovat Lappeenrannan kaupungin kehittämisyksikkö sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun Etelä-Karjalan yksikkö TKI-HUMAK Voima. Toiminta-alueena on koko Etelä-Karjala. Hanke rahoitetaan KOKO-ohjelman puitteissa maakunnan kehittämisrahalla.

Lisätietoja:
projektikoordinaattori Anu Talka puh. 040 6879 518, anu.talka@lappeenranta.fi

Asiasta enemmän:
http://www.tem.fi/index.phtml?95306_m=102094&s=3254
http://www.luovasuomi.fi/index.php/tapahtumia/uutiset/713-rysassa-kaikki-hyvin
http://www.teosto.fi/teosto/websivut.nsf
http://www.fullsteamrecords.com/home/