Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.05.2021

Timo Mustakallio -laulukilpailuun valittiin 16 laulajaa – kilpailu heinäkuussa Savonlinnan Oopperajuhlilla

31. valtakunnallisen Timo Mustakallio -laulukilpailun osanottajat on valittu esikarsinnan perusteella.

Kuvassa on Savonlinna-sali ja sen katossa puiset orret.  Salissa on tummat tuolit.  Takana on näyttämö, jossa on keskellä flyygeli ja seinällä on m-kirjaimen muotoinen kuvio seinällä.

Timo Mustakallio -laulukilpailun paikkana on Savonlinna-sali

 

Kilpailuun osallistuvat:

Akseli Ferrand, tenori
Anna Ginström, sopraano
Hanna Hasu, sopraano
Fanny Hellström, mezzosopraano
Jenni Hietala, sopraano
Jere Hölttä, baritoni
Emma Kajander, sopraano
Sanna Korpi, sopraano
Johan Krogius, tenori
Olivia Kyllönen, mezzosopraano
Sadelilja Larimo, sopraano
Akseli Mattila, baritoni
Antti Mähönen, basso
Anette Raukola, sopraano
Maija Rautasuo, sopraano
Melike Uludag, mezzosopraano

Kilpailuun haki kaikkiaan 42 laulajaa.  

”Olen ilahtunut hakijamäärästä ja kilpailijoiden korkeasta tasosta. Erityismaininta on annettava nuorille laulajille siitä, että pandemian aikana he ovat kyenneet jatkamaan opintojaan ja kehittymään huolimatta siitä, että esiintymiskokemuksen kartuttaminen on ollut erityisen haastavaa. Tämä ei ole ollut helppo tehtävä! Edessä on varmasti erittäin mielenkiintoinen kilpailu heinäkuussa”, sanoo Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff, joka johtaa kilpailun tuomaristoa.

Timo Mustakallio -laulukilpailu käydään Savonlinnassa sunnuntaina 18.7. Alkukilpailu alkaa klo 11 ja loppukilpailu klo 19. Liput yleisölle ovat nyt myynnissä. Kilpailua voi seurata myös verkossa, kun HS Live striimaa loppukilpailun suorana.  

Kilpailu järjestetään epävarmoista näkymistä huolimatta

Kilpailu pyritään järjestämään huolimatta muuten epävarmoista näkymistä, joita koronapandemia Oopperajuhlille aiheuttaa. Oopperajuhlat on aiemmin ilmoittanut tekevänsä ratkaisuja kesän festivaalin osalta aivan lähiaikoina. 

”Timo Mustakallio -kilpailun pyrimme järjestämään joka tapauksessa. Nuorten laulajien ura ei saa enää enempää kärsiä, on todella tärkeää luoda näköaloja tulevaisuuteen. Kilpailu on myös rakenteeltaan niin kevyt, että pystymme toteuttamaan sen turvallisesti kilpailijoille, yleisölle ja henkilökunnalle”, sanoo Ville Matvejeff.  

Tuomaristoon kuuluvat puheenjohtaja Ville Matvejeffin ohella sopraano Karita Mattila ja Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellinen johtaja Erkki Korhonen. Esikarsinnan suorittivat Ville Matvejeff, Erkki Korhonen sekä Urkuyö ja Aaria -festivaalin syksyllä aloittava uusi taiteellinen johtaja, tenori Tuomas Katajala.