Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.11.2018

Savonlinnan Oopperajuhlien uuteen hallitukseen laaja-alaista osaamista

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry:n valtuuston kokous on valinnut kokouksessaan 21.11.2018 uuden hallituksen kolmivuotiskaudelle 2019-2021.

Hallituksen puheenjohtajiston kokoonpano ei muuttunut edelliseltä kaudelta. Puheenjohtajana jatkaa Nokian Renkaat Oyj:n ja Componenta Oyj:n hallitusten puheenjohtajana toimiva Petteri Walldén. Varapuheenjohtajina jatkavat Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen sekä Anna-Kristiina Mikkonen, joka toimii Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteerinä sekä Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Olavinlinna
Kuva: Petri Saarelainen

Hallitukseen valitut muut jäsenet tuovat osaamista yhteiskunnan eri osa-alueilta. Uudessa hallituksessa on asiantuntijoita niin opetuksen, teollisuuden kuin musiikin alalta sekä yritysmaailmasta. ”Olemme valinneet laaja-alaisen, monipuolisen ja kokeneen hallituksen tukemaan Oopperajuhlien kehitystä,” valtuuston puheenjohtaja Johanna Lamminen kertoo. Valittu hallitus aloittaa kolmivuotisen kautensa 1.1.2019.

Savonlinnan Oopperajuhlien hallitus 2019-2021:

Petteri Walldén, hallituksen puheenjohtaja

Arja Suominen, hallituksen varapuheenjohtaja

Anna-Kristiina Mikkonen, hallituksen varapuheenjohtaja

Jäsenet

Kaj Lindh, toimitusjohtaja, Savonlinna Works Oy

Sanna Metsälä, apulaisrehtori, Savonlinnan kaupunki

Esa Haapa-aho, SprintIT, ITC Specialist, ERP Project Manager

Hannu Niemelä, oopperalaulaja, Sibelius-Akatemian laulutaiteen lehtori

Kalle Peltola, Marketing & Sales Director, Finnkino Oy

Raija-Leena Hankonen, hallituksen puheenjohtaja, KPMG Finland

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry vastaa Oopperajuhlien tuotannosta, lipunmyynnistä ja markkinoinnista. Kannatusyhdistys on perustettu vuonna 1972 ja siinä on nykyisin yli 700 jäsentä. Kannatusyhdistyksen kokous valitsee valtuuston, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa Oopperajuhlien hallituksen valinta sekä festivaalin pitkän tähtäimen toimintasuunnitelmien, talousarvion ja tilinpäätöksen vahvistaminen.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 4.7.-3.8.2019.