Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.03.2020

Nyt elämäkertoja lukemaan - SKS avaa Kansallisbibliografian

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura avaa vapaasti verkkoon Kansallisbiografian.

 

Kuvassa on vanhoja kirjoja kirjahyllyssä.  Kirjat ovat eri värisiä.

Kuva: kansallisbibliografia.fi

 

SKS avaa Kansallisbiografian 6 554 suomalaista elämäkertaa iloksi ja hyödyksi etätyössä ahertaville, kotikoululaisille, tutkijoille ja kaikille henkilöhistoriasta kiinnostuneille poikkeusolojen ajaksi.

Osoite on www.kansallisbiografia.fi.

Elämäkertoja on kauppatieteen kandidaatti Eero Aakusta apulaispuolustusministeri Hugo Östermaniin. SKS:n sosiaalisen median tileillä Facebookissa ja Twitterissa nostetaan lukuvinkeiksi esiin elämäkertoja sairaanhoitajista, lääkäreistä, opettajista ja muista arjen sankareista.

Kansallisbiografia on vapaasti luettavissa 26.5.2020 asti. Yksityishenkilöiden lunastamia käyttäjätunnuksia pidätetään vastaavan ajan.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu runsaat 2 300 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 70 henkeä.

www.finlit.fi