Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.07.2019

Meiju Suvas julkaisi uuden version vuoden 1991 Pure mua –jättihitistään

Useilla kulta- ja platinalevyillä palkittu Meiju Suvas on levyttänyt uusiksi vuoden 1991 Pure mua –jättihittinsä. Sampo Haapaniemen (mm. Suvi Teräsniska, Vesa-Matti Loiri, Katri Ylander) kanssa tehty uusi versio kappaleesta julkaistaan perjantaina 5.7.2019.

 

Kuvassa on Meiju Suvas, jonka pitkat tummat, pitkät hiukset liehuvat tuulessa.  Hiuksissa on punaisia raitoja.  Suvaksella on musta-valkoinen avokaulainen pusero ja kuva on puolivartalokuva.  Tausta on harmaan sininen.

Kuva: KHY Suomen Musiikki Oy

 

Vuonna 1982 levytysuransa aloittanut Meiju kertoo

 -Kun Hynnisen Kari Suomen Musiikilta soitti ja ehdotti uuden päivitetyn Kuvassa on Meiju Suvas, jolla on pitkät hiukset hajallaan ja ne lentävät tuulessa.  Hiukset ovat tummat ja niissä on punaisia raitoja. Päällään Suvaksella on mustavalkoinen avokaulainen pusero ja kuva on puolivartalokuva. Tausta on harmaan sininen.  

Meiju Suvas julkaisi uuden version vuoden 1991 Pure mua –jättihitistään

Kuuntele Pure mua 2019 täältä

Useilla kulta- ja platinalevyillä palkittu Meiju Suvas on levyttänyt uusiksi vuoden 1991 Pure mua –jättihittinsä. Sampo Haapaniemen (mm. Suvi Teräsniska, Vesa-Matti Loiri, Katri Ylander) kanssa tehty uusi versio kappaleesta julkaistiin perjantaina 5.7.2019.

Vuonna 1982 levytysuransa aloittanut Meiju kertoo:

 -Kun Hynnisen Kari Suomen Musiikilta soitti ja ehdotti uuden päivitetyn Pure mua-version tekemistä kanssaniPure mua-version tekemistä kanssani, niin innostuin tietysti välittömästi!

- Löysin itse kappaleen aikoinaan Espanjasta 90-luvun alussa. Olin päättänyt mennessäni Espanjaan, etten lähde sieltä ennen pois kun on hittibiisi taskussa. Koko päivän kuuntelin levykaupassa viimeisiä espanjalaisjulkaisuja ja kun luureissa soi Ven Devorame Otra Vez, niin tunsin, että tässä se on!

- Suoran tekstikäännöksen kanssa meninkin ensin Kuuvan Karin luo ja tilasin vastaavan tekstin, jossa piti purra ja itkeä lakanat märiksi. Sitten menin intoa puhkuen esittelemään valmiin käännöksen ja biisin levy-yhtiöön.  Levy-yhtiössä kuitenkin todettiin, että biisiin täytyy teettää uudet sanat koska ei tuollaista biisiä missä purraa, voida julkaista. Olin onneksi sinnikäs ja uskoin vahvasti intuitiooni ja sain pidettyä  pääni.

- Sitten ilmestyi vihdoin odottamani single, mutta järkytyksekseni Pure mua oli laitettukin sinkun B-puolelle. Sitten vihdoin kun oli pitkäsoiton aika, niin Pure mua oli jo koko LP:n nimikin ja kultaahan se myi.

- Pure mua on edelleenkin jotenkin maagisen taianomainen kappale, joka saa jengin ihan villiksi - niin nuoret kuin vähän varttuneemmankin väen. Yleisö laulaa innokkaana mukana ja jotkut ovat kehittänyt siihen jopa oman koreografiankin. Siinä on se jokin, joka sytyttää ja energisöi yleisön ja koko illan.

- Koska Pure muata pyydetään laulettavaksi moneen kertaan illassa, niin nyt onkin mainiota kun siitä on nyt tämä upea toinen versio.

Kesän 2019 Meiju Suvas loistaa Jyväskylän seudulla Ränssin Kievarin kesäteatterin Maitolavan Madonnat –esityksen tähtenä ja keikoilla bändinsä kanssa.