Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.09.2020

KIRKA - Surun pyyhit silmistäni

KIRKA, Kiril Babitzin on tullut Kouvolaan ja otimme hänet lämpimästi vastaan. Oli suuri ilo nähdä, miten karismaattinen hän on, ei kun oli. Voin hyvin kuvitella, että Kirka on "jossain" tyytyväinen siihen, kuinka Mikael Saari häntä esittää.

Kouvolan teatterissa menevä Kirka-musikaali on Matti Laineen käsikirjoittama ja juu, tässä vaiheessa on mainittava, että olen nähnyt samaisen esityksen Peacock-teatterissa ja kuitenkin ihan erilaisen. Kouvolassa tämän musikaalin on ohjannut Niko Taskinen.

Kuvassa on nuorisoa lattialla kuuntelemassa radiota. Oikeassa reunassa on yksi nuori mies istumassa tuolissa.

Kuva: Tavaton Media

Kirkan elämä, sen julkisuus ja kaikki varjopuoletkin, ovat aika lailla tuttuja monelle. Tämä tarina Kirkasta kuitenkin tuo sen hyvin esille. Kirkan äitinä on Nina Petelius-Lehto ja isän roolissa pasteeraa Raimo Räty. Raimo Räty oli myös aivan ilmetty Vexi Salmi.

Kuvassa ovat veljeksiä Sammy ja Kirka esittävät näyttelijät.

Kuva:: Tavaton Media

Itse olin aina enemmän Sammy-fani ja muistan kuinka se itketti se, kun Sammy niin äkkiä ja aivan liian nuorena menehtyi. Sammyn housuissa tässä musikaalissa loistaa Mikael Saaren veli Markus Waara. On kyllä ihan pakko myöntää, että nyt vetivät veljekset veljesten roolit aivan nappiin.

Kuvassa ovat farkkujakkuinen meis ja Kirkaa esittävä näyttelijä.

Kuva: Tavaton Media

Sivuosia sitten piisasi ja Veli-Matti Karén oli mm. Remuna ja meinas olla parempi kuin Remu itte. Rumpupalikat lentelivät aika lailla tyylillä.
Danny oli myös mukana, sillä olipa mikä suomalaisen musiikin elokuva/teatteriesitys, niin Danny on jossain määrin taustalla. Tässä esityksessä Dannyn upeissa (!) housuissa oli Tommi Kekarainen.

Kuvassa on laulajan esitys ja taustalla on naisten tanssiryhmä kolmioasetelmassa.

Kuva: Tavaton Media

Musiikkiosuudet olivat huikeita ja tanssiryhmä!!! Koreografioiden takana on Antti Lahti ja niitä oli ilo seurata. Oivaltavia liikkeitä musiikin tahtiin. Soitto soi takana ja siitä vastaa livebändi kapellimestari Iikka Kahrin johdolla.

Kaiken kaikkiaan Kirkan elämä on kutistettu yhteen iltaan, niin on siinä ollut tekemistä. Parasta olivat juuri ne laulut ja tanssit, joita olisi voinut olla enemmänkin. Veljesten ääni oli niin samanoloinen kuin alkuperäisten. Entäs sitten Muska! Annina Rubinstein oli juuri oikea Muska, ihan kaikin puolin, ääni ja olemus.
Taidolla oli rakannettu kasaan tämä spektaakkeli ja vielä tällaisena poikkeusaikana. Voi vaan onnitella saavutusta, jota pääsee nyt seuraamaan. Sääli, ettei voi myydä täydelle salille, sillä se olisi varmasti helppoa.

Kouvolan Kirka on niin suosittu, että esitys on lähes loppuunmyyty, mutta kannattaa silti kysellä peruutuspaikkoja ja tais siellä olla joku esitys, mihin olisi vielä hiukan tilaa.

Hyvät nostalgiapöhinät sai!