Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.05.2021

Erja Lyytinen arvostetun Guitar Player -julkaisun kymmenen valikoidun blues-kitaristin joukossa

Erja Lyytinen on nostettu näyttävästi esille arvostetun Guitar Player -julkaisun uusimpaan, kesäkuun 2021 numeroon. Blues Powers -niminen juttu käsittelee kymmentä kitaristia, jotka pitävät bluesin hengissä ja elinvoimaisena. Erjaa on haastateltu juttuun sivun verran. Vuonna 1967 perustettu amerikkalainen Guitar Player on kitaransoittoon keskittyvä julkaisu ja sitä pidetään maailman arvostetuimpana kitaralehtenä.

 

Kuvassa on Erja Lyytinen kasvokuvassa ja oikealla näkyy kitaran vartta, joka on päästä lilaa ja kimalletta.

Kuva: Adam Kennedy

 

Erja on saanut arvostusta soittajana aiemminkin. Hänet valittiin toukokuussa 2020 maineikkaan Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaista kitaristeista sijalle 2 kategoriassa Top 10 Best Players Right Now – Kymmenen tämän hetken parasta soittajaa.
https://www.guitarworld.com/total-guitar

Vuoden 2019 lopulla Erja valittiin maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi arvostetun Guitar World -lehden äänestyksessä. Arvostettu kitarajulkaisu julkaisi marraskuussa 2019 listansa maailman 30 parhaasta tämän ajan blues-kitaristista. Erja sijoittui listalla sijalle 14, jonka sijalla 1 on Joe Bonamassa, sijalla 2 Eric Clapton, sijalla 3 Derek Trucks, sijalla 4 Buddy Guy ja sijalla 5 John Mayer.
https://www.guitarworld.com/artists/the-30-best-blues-guitarists-in-the-world-toda

Ohessa aiempi juttu Erjasta Guitar Player -lehden printtijulkaisussa sekä nettilehdessä.
https://www.guitarplayer.com/players/erja-lyytinen-on-influences-conservatory-schooling-and-digging-deeper-into-blues-history

 

Kuvassa on kaksi kitaristia Guitar palyer -lehden kannessa. Kuvan värit ovat musta kellertävä.

Osa kesän 2021 Guitar Player -lehden kannesta.

 

Erja on julkaissut juuri kaksi nuottikirjaa omista sävellyksistään. Erja Lyytinen Song Book, vol. 1 sisältää  nuotit perinteiselle sähkökitaralle ja Erja Lyytinen Song Book, vol. 2 nuotit slide-kitaralle. Kirjat sisältävät kappaleiden lyriikat, soinnut, nuotit ja kitaratabulatuurit. Kirjat sisältävät kappaleita Erjan alkuvuosilta tähän päivään saakka ja niissä on eri biisit. Kirjat on kustantanut Bluesland Productions ja ne ovat tilattavissa Erjan verkkokaupassa.

Erja julkaisi myös koronapandemian inspiroiman ja aikaansaaman CD/DVD-livelevyn Lockdown Live, joka on saatavana myös tuplavinyyliversiona. Levy äänitettiin ja kuvattiin Kuopiossa 10.5.2020 Bluesounds Warehouse -studiolla. Lisäksi Erjan Blueskuningatar-kirjasta on ilmestynt englanninkielinen versio The Blues Queen. Mape Ollilan kirjoittaman kirjan on kääntänyt englanniksi Michael Majalahti. Kirjan on kustantanut Docendo.